Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przebiśniegów mam tylko jedną kępę posadzoną niedawno. Miałam kiedyś więcej, ale zniknęły.

Wiosna zacznie się dzisiaj, słoneczko się zaćmiło i odćmiło, pogoda była wyśmienita - jakoś ciężko uwierzyć w zapowiadany powrót zimy. Jednakowoż tym razem wolę, żeby pogoda się skiepściła, bo znów mam w planach szycie - w rękach muszę doszyć tunele do dwóch narzut i dwóch bieżników, bo mają wisieć na wystawie, a na maszynie muszę uszyć bieżnik dla mamy. Niby mam na to czas, ale kiedy pogoda się poprawi, już żadne wymówki nie usprawiedliwią ogrodowego nieróbstwa. No chyba, że lenistwo - to usprawiedliwia wszystko i zawsze.

No zara bendom!

Słoneczko świeciło, więc z szycia nici, za to pobiegaliśmy po lesie. Oj, trzeba się trochę pomęczyć, coby formę odzyskać! Gupia ta zima była - ani po lesie pobiegać na piechotę, ani na nartach...

Za to w ogrodzie dużo się dzieje, ciemiernik kwitnie, cebulki kiełkują. Jeżeli wszystkie zakwitną, to pięknie będzie!

http://bi.gazeta.pl/im/6/7314/z7314956Q.jpg

Mój jest taki. Znaczy jeszcze nie wygląda tak pięknie, bo stare liście obcięłam, a nowe jeszcze małe, ale kolor ma taki. Będzie kwitł dłuuuugo, a pod koniec kwiatki zzielenieją.

Mam też białego, ale jeszcze jest malutki i tylko kilka kwiatków będzie w tym roku. Też zzielenieją pod koniec kwitnienia.

to ja mam coś innego????? Kupiłam ciemiernik. Zielony. Ale ma na dole licie jak palemki a kwiatki w takiej kiści

wyszło na to, że mam ciemiernik cuchnący :jawdrop:

Edytowane przez EZS

Liście jak palemki - to by się zgadzało. Twarde i skórzaste. Zimozielone. Wiosną tracą urodę, ale pojawiają się nowe. Jesienią nie obcinam ich, bo nie wiem, czy by to kwiatkom nie zaszkodziło. Pączki pojawiają się wcześnie, jeszcze zimą, i chowają się w liściach.

Pokaż zdjęcie swojego.

Też masz cuchnącego?

Śnieżek u nas był rano przez chwilę. Znaczy sypał i znikał od razu. Pochmurno i chłodno się zrobiło. Muszę zaraz sprawdzić, na jak długo.

Jeszcze jeden cały tydzień i pół następnego, a później prawie tydzień wolnego. No, prawie wolnego, bo z wyjazdem w środku. Za to pojęcie "świątecznych porządków" mnie nie dotyczy. Robię "wiosenne", a że wiosna dłuuuuga, to na razie mam luz.

A dla tych, którym luzu brakuje dwa linki:

http://hash.fm/chujowa-pani-domu

https://www.facebook.com/ChujowaPaniDomu?fref=ts

Mam dziwne wrażenie, że jesteśmy w zdecydowanej przewadze liczebnej.

A jeżeli nawet nie liczebnej, to na pewno sumarycznie IQ mamy wyższe niż te inne panie domu.

I średnio też.

No bo trudno uznać sprzątanie za szczególnie rozwijające intelektualnie zajęcie.

W przeciwieństwie do wielu innych, którym się oddajemy.

Nieprawdaż?