Agduś 24.03.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Odpuść sobie. Posprzątasz za miesiąc. Do tego czasu bałagan zrobi się większy, to za jednym razem efekt będzie bardziej spektakularny. A ile czasu oszczędzisz! Przecież jeżeli posprzątasz jutro, to za miesiąc będziesz musiała sprzątać znowu.Zaoszczędzony czas wykorzystaj na rozrywki intelektualne. Jakkolwiek tego nie rozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.03.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 To jest wielce słuszna koncepcja Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.03.2015 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Dawno do tego doszłam i stosuję się pilnie do tej rady. Dobrze mi z tym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.03.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Zaoszczędzony na sprzątaniu czas wykorzystałam na spacer po lesie z kumpelą i pasami oraz na rower z małżem Czyściej wprawdzie nie jest ale za to bardzo dobrze się bawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.03.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 No i bardzo dobrze!!! I o to chodzi!!! Posprzątać zawsze kiedyś zdążysz - paskudna pogoda, brak dobrej książki i dobrego towarzystwa, chęć wykonania jakiegoś wysiłku fizycznego - w takiej sytuacji można posprzątać. Wprawdzie u nas pogoda się skiepściła dzisiaj, ale inne okoliczności nie zaszły, więc ja nie sprzątałam.Rano było jeszcze na tyle ciepło, że zdążyłam pobiegać po lesie i to w koszulce z krótkim rękawem, a koło południa już trzeba było pozamykać okna. Trochę później napaliłam w kominku, a w końcu się złamałam i zeżarłam czekoladę - normalnie jakby zima wróciła! No tak źle, to nie jest - padało, ochłodziło się, ale zimy nie ma.Skończyłam patchworkowy bieżnik dla mamy, ale muszę przed poniedziałkiem podszyć w rękach tunele, na których moje dzieła zawisną na wystawie. Wejdźcie, poczytajcie, jeżeli się zgadzacie, to podpiszcie i podajcie dalej: http://liberte.pl/swiecka-szkola-projekt-ustawy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.03.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Weszłam i poczytałam i ściągnęłam formularz! Wydrukuję i wypełnię!!! Mokro mam i ponuro, ale co tam ... Wszystko w ogrodzie ruszyło!!!! I nie sprzątam, mam gdzieś przynajmniej dopóki Tarya nie podrośnie, teraz to syzyfowa robota!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2015 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 U nas też ponuro, więc bez wyrzutów sumienia udaliśmy się do centrum handlowego w celu obucia Małgosi. Wyrzuciłam na strych wszystkie zimowe kurtki, Andrzej zrzucał wiosenne i jakimś dziwnym trafem moje się nie załapały, więc dzisiaj miałam do wyboru softszela z kamizelką ortalionową albo... softszela z kamizelką ortalionową. Znaczy będę musiała wejść na strych i poszukać moich kurtek. Za to buty wiosenne znalazłam, a zimowe wywaliłam na górę. Mam nadzieję, że zima nie wróci natychmiast po tej rewolucji. Szczeniaka nie mam, ale też nie sprzątam. Jakiś bunt wewnętrzny mnie ogarnął i ograniczam się do szycia, wysiłków fizycznych i czytania. Dobrych książek mam nadal całą kolejkę. Za to Weronika umyła swoje okno - pierwszy raz od... no nie pamiętam, od kiedy, ale na pewno ponad roku. Przy okazji Kaj wyskoczył przez jej okno. Przeżył.Kleszcze się obudziły. Zanabyłam Fiprex w drugim z kolei sklepie. Nagle wszyscy zaczęli kupować i w sklepach brakuje. Drogowców zaskakuje zima, a właścicieli sklepów zoologicznych kleszcze. Przy okazji zakupów butowych i bytowych Małgo zauważyła gąbkowe kordy (Weronika zidentyfikowała ten rodzaj broni białej), rozbawiło mnie to, więc kupiłam i teraz się leją na górze, a wcześniej całe popołudnie walczyły w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.03.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Moje zimowe buty jeszcze się pałętają na wierzchu ... to chyba głupie ... Za to wiosennej kurtki nie mam i chyba się obrażę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2015 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Muszę zrobić przegląd moich wiosennych kurtek, bo jakoś czuję, że chcę kupić sobie nową. Muszę tylko pretekst, tfu!, powód znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.03.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Wiosennych kurtek nie mam czasu znaleźć. Ale chyba muszę jutro, bo faktycznie ciepło się robi a poza tym ubrudziłam niemożebnie zimową. Jakiś pacan zaparkował samochód koło mnie tak, że musiałam się przeciskać i dokładnie wyczyściłam samochód kurtką. Niestety, nie był myty... od dawna. Kurtka nadaje się do pralki, stanowczo. Głodna jestem. O tej porze się nie jada u mnie. Jak mam doczekać do rana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2015 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Idź spać. Chyba że lunatykujesz w kierunku lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.03.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Zjeść... i udać, ze to kolacja... No jak iść na głodnego spać.. no jak... Ja kożuchy wyniosłam do garderoby, zostawiając jeden.. a nóż się przyda (cieniuteńki i miękki jest), w kurtce puchowej nadal chodzę.. A i buty zimowe mam na nogach... kupiłam sobie czółenka, o dziwo na obcasie... i okazały się być za małe.. ot szybkie przymierzanie... poszłam wymienić na większe i nie było, będą w środę.. może... kurtek ma dostatek, więc nic nie kupuję.. tylko wyjąć trzeba... a u nas nadal zimno jest rano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.03.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 rano jest zimno, ale rano to ja śpię. Do pracy idę na 9 (dzieki , Swarogu) i w dodatku idę samochodem. Nie zjem. Nie zjem. Zapalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2015 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Muszę sprawdzić prognozę pogody, żeby się rano w poniedziałek nie zdziwić. Czyżbym musiała jednak coś cieplejszego z powrotem zrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.03.2015 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 A co Ty chcesz palić?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.03.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 A co Ty chcesz palić?????? w zasadzie papierosa. Głodu nie zabija ale zajmuje myśli. A w ogóle to idę spać. Nie będę czuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.03.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 O tak, zapalenie papierosa odgania myśli o głodzie! A przyznaj się ... poprzestałaś na papierosie czy jednak wymiękłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.03.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Kurczę, ładnie dzisiaj w dzień było, zwłaszcza rano, a później szyłam. No i zapomniałam na strych wejść i kurtki nie mam. A jutro ma być zimno... Nie wiem, czy softszel z kamizelką wystarczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.03.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 O tak, zapalenie papierosa odgania myśli o głodzie! A przyznaj się ... poprzestałaś na papierosie czy jednak wymiękłaś?? poprzestałam. Poszłam spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.03.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 No i bingo!!!! Ja wymiękłam i przypuściłam atak na lodówkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts