Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Osia, Ty przestań farmazonić o lenistwie, Twoje dziesiątki przerowerowanych i przechodzonych kilometrów mówią o czymś innym .... przynajmniej mi mówią :):p

Pokaż zdjęcia ogródka, rusz tyłek i weź aparat!!! I dowiedz się, że tak mi się ten Wasz murek spodobał, że chyba i ja o czymś takim pomyślę!!!! Nie wiem, czy lubię Cię za to, czy już nie!!!!

Nie wiem, czy Ty mnie lubisz, czy nie, obawiam się za to o zdanie Szanownego...

Tadam!!!

DSC_0019.jpg

DSC_0023.jpg

DSC_0024.jpg

Oto nowa odsłona naszego ogródka! Dzisiaj posadziłam jeszcze trzy paprotki, które dostałam od sąsiadki. Mam nadzieję, że się przyjmą.

Krytyki nie przyjmuję. Okrzyki zachwytu i komplementy mile widziane.

Zresztą jakby ktoś nie mógł się powstrzymać, to proszę bardzo, krytykujcie sobie, ile wlezie, po mnie i tak spłynie. Za bardzo się narobiliśmy, żeby się teraz przejmować!

I jeszcze dzieło Andrzeja, o dziwo zaakceptowane przez koty:

DSC_0020.jpg

A skoro forum pozwala na pięć zdjęć w poście, to wkleję coś z wycieczki.

Co by tu wybrać?

DSC_0002.jpg

Mnie się wydaje, że tam już i tak dość ciasno jest, więc nie planuję dosadzania większych roślinek. No popatrzcie i pomyślcie, że to wszystko rośnie! Klon teraz jest zielony, ale jesienią przebarwia się na czerwono. Teraz kwitną tulipany, niedługo będą piwonie (jeżeli się nie obraziły za przesadzanie), później powinno wyrosnąć wszystko zasiane i posadzone na kwietniczkach i też powinno kwitnąć. Tawuły mają na końcach gałązek czerwone listki, ale teraz są po wizycie fryzjera, więc je straciły. Latem zakwitną. Takoż kolorków nie zabraknie.

Kotom murek się podoba. Można na niego zeskoczyć z płotu, łatwiej na płot wskoczyć z murka niż z ziemi. Poza tym świetnie się nadaje do wylegiwania i obserwowania otoczenia. Wprawdzie ze słupków więcej widać i lepiej się nagrzewają, bo są czarne, ale za to murek ma większą powierzchnię i można na nim bezpiecznie zasnąć, nie ryzykując upadku.

Maturzystka jutro zaczyna drugą turę - ustne z polskiego i angielskiego i pisemny z geografii. I koniec. Czekanie na wyniki...

A później rekrutacja i znowu czekanie...

A później...

Nie obiecuję niczego, ale być może będziemy mieli Dolinę Baryczy prawie po drodze z wakacji, jeżeli zrealizujemy tegoroczne, niezbyt ambitne plany. Przypominam, że do Niepołomic jest bardzo podobna droga...

Naszej kory nie wywiało spod borówek ani spod azalii i rododendronów, to i z kwietniczka nie wywieje. Zacisznie tam jest. I nawet nie narzekam, że jakoś szybko znika (rozkłada się).

Dzisiaj Młoda zdawała pierwszy ustny i poznała pierwszy wynik egzaminu. 100% z polskiego! Szkoda tylko, że to do rekrutacji się nie liczy, ale może to dobra wróżba?

Agduś, a gdzie ona zdaje??? Pisałaś, że szkoła morska, spojrzałam na Akademię w Szczecinie i tam też jest brany polski. W Gdyni też... x0,1. W ogóle dziwne jakieś te kryteria rekrutacji, nie piszą, które podstawy a które rozszerzenia. Poza tym to taka polibuda jest? A nawigacyjny chyba jest jakiś wojskowy? Nie składa mi się ;) Ale kciuki trzymam. Te "pływające" kierunki wyglądają bardzo interesująco...