Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dotarł, już odpowiedziałam. Napisałam wypracowanie na zadany temat i czekam na ocenę.

Ocena 6 z plusem!!!! Poważnie!!!! Teraz muszę tylko wziąć głęboki oddech i zastanowić się nad kolejnością realizacji. Co ważniejsze i na czym mogę prędzej zacząć choć trochę zarabiać. Na chwilę obecną to z myśleniem logicznym u mnie gorzej niż u szympansa :-?

Ja mam worda, ale to było jakoś dziwnie spakowane. Wyszedł mi strasznie dłuuuugi list, skaładający się w większości z kolorowych infprmacji w nawiasach. Pomiędzy nimi były na czarno sensownie poskładane literki, z których wynikały Brazowe plany. A ja, jak to polonistka, napisałam na ten temat wypracowanie. A zresztą potem, sprzątając, wpadłam jeszcze na kilka innych (sprzątanie doskonale wpływa na myślenie). Podeślę je.

PS. Może podeślij Depeesi też te moje. Niech zaopiniuje, ewentulanie coś dorzuci.

No to ki piorun, jak to się spakowało :o Następnym razem napisze od razu w mailu, nie będę się wygłupiać!!!

Podsyłaj Agdusiu moja, podsyłaj!!!! Masz jeszcze coś do posprzątania :oops: :wink:

Ja później to wszystko zbiorę zu zamen i będę główkować. Do Depeesi wyślę!!

Agduś a ja wrócę do tematu rolet jeśli masz jeszcze cierpliwość :oops: One nie mają kaset? nie ma problemu przy otwieraniu okien? Kasety sa odstajace i nie pozwalają na pełne otwarcie skrzydeł bo poprostu sie nie mieszczą w otwór okienny. :roll: Jak Wam się one sprawują? Z czego sa wykonane? Gdzie je zamawialiście? Ciekawa jestem Twoich opini teraz, jak je dłuzej już używacie. Dziękuje za wszelkie niezbedne i pomocne informacje. :oops:

Te rolety nie mają kaset. Mieliśmy ten sam problem i właśnie dlatego wogóle nie wchodziły w grę rolety z kasetami. Nawet te kasety reklamowane jako "najmniejsze" nie mieściłyby się w naszych oknach.

Cała roleta mieści się pomiędzy profilami okiennymi na szybie. Nie zwęża okna, ale trochę je skraca (im dłuższa roleta, tym bardziej - zmierzyłam: balkonowa 6,5 cm), bo po otwarciu cału materiał zwinięty w harmonijkę jest na szybie u góry.

Bardzo podoba mi się ta opcja zazdrosek, czyli roleta zaciągana i od góry i od dołu (za niewielką dopłatą). Mamy takie w łazienkach i w pracowni, ale te ostatnie to przez pomyłke wysyłającego, bo zamawialiśmy normalne i za normalne zapłaciliśmy.

Jeżeli podobają Ci się rolety w formie plisy, to nie widzę przeciwwskazań. Nasze sprawują się znakomicie.

Firma wysyła próbki materiałów za darmo.

My zamawialiśmy tu: http://www.allegro.pl/item327488674_plisy_zaluzje_plisowane_plisse_od_producenta_.html

Na pewno i inne firmy takimi handlują. Wpisz w wyszukiwarkę "rolety plis" albo "plisy". Zapytaj od razu, czy wyślą próbki materiałów, jedna firma odmówiła, więc z nich zrezygnowaliśmy, bo nie potrafię na podstawie tylko zdjęcia w internecie wybrać koloru i faktury.

• 2 weeks później...

Oby zdrówko dopisało

By jajeczko smakowało

By babeczka nie tuczyła

Atmosfera była miła

By zajączek uśmiechnięty

Przyniósł radość w ten dzień święty

http://www.twojezyczenia.pl/kartki_zyczenia/wielkanoc_kompozycja.jpg