Agduś 12.05.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Szczerze mówiąc, nie patrzyłam. Dziecko sprawdzało i relacjonowało. Zaintrygowałaś mnie, chyba pójdę popatrzyć, czy ona czegoś nie pokiełbasiła. Wedle jej wiedzy potrzebne są matematyka, geografia albo fizyka i angielski. Jeden z tych przedmiotów ma być rozszerzony. Nawet, jeżeli okaże się, że polski ma znaczenie, to nie będzie źle. To ma być 1. Akademia Morska (normalna, cywilna), 2. Akademia Marynarki Wojennej (ma też wydziały cywilne). Szczecin odpadł, bo Młoda ma na niego foch. "Bo bzdury, jakaś chrzaniona praktyka zerowa w wakacje i liczą maturę z chemii." Miałam pokazać zdjęcie efektów mojej północnej pracy. No bo wczoraj obiecałam sobie, że pójdę wcześnie spać. Jak zwykle... Wyszło też jak zwykle, to znaczy kole północy. Położyłam się i... przypomniałam sobie, że muszę pranie powiesić. No szlag! Poszłam. Suszarka na balkonie, zimno jak cholera, a ja już w dezabilu. A pralka dowalona, jak na złość, do pełniuteńka. No to wyciągnęłam co większe sztuki, powiesiłam na poręczy schodów, pootwieranych drzwiczkach szafek w pracowni, na oparciach krzeseł, wysuniętych szufladach, klamkach. No i duże jakoś upchnęłam, ale zostało mi pół miednicy skarpetek i gaci. Ani chybi zaśmierdną się do rana... Moje spojrzenie padło na wielką tablicę korkową, która powinna być zapełniona dziełami dzieci, ale nie jest, bo im się nie chce. Za to tkwią w niej pinezki. Olśnienie i do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.05.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 padłam na twarz:rotfl: szacun za kreatywność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.05.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Muszę chyba tablicę korkową kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.05.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 a co rodzina na radosną twórczość? Popatrzyłam na Gdynię. Ale tam są jajcarskie kierunki! Dietetyka, hotelarstwo Na nawigacji Żegluga arktyczna wygląda fajnie. Szkoda, że statków nie mamy Faktycznie, nie ma polskiego. Jest w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.05.2015 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 No wiesz, przecież muszą wiedzieć, co dać pasażerom do jedzenia, żeby mniej rzygali w czasie sztormu... Marynarka to też wycieczkowce. Weronikę interesuje wydział nawigacji, transport morski, a później być może żegluga arktyczna, ale nad tym jeszcze będzie miała czas się zastanowić. A co do prania, to Weronika akurat wyszła z łazienki, mało się nie udusiła ze śmiechu i nawet radośnie pomogła mi wieszać. Andrzej przeszedł obok tablicy rano i nie zauważył, ale kiedy mu pokazałyśmy, to się śmiał, Małgo się nabzdyczyła, bo odebrała to jako uwagę, że za mało rysuje, Madga chyba się śmiała rano, ale nie widziałam, bo miała dzisiaj na później do szkoły, więc wstała po moim wyjściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Nie wpadłabym na to za nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.05.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Dla mnie bomba pomysł, moja \młoda ma tablicę korkową .... hmyyyy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2015 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Leje krasowe na Florydzie to zemsta aligatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.05.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Leje krasowe na Florydzie to zemsta aligatorów. uczysz się geografii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.05.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A dlaczego akurat aligatorów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Nie, za mamitopkiem mam w tle telewizor, a w nim program o lejach krasowych. Wolę leje krasowe od kampanii przed drugą turą wyborów!Zresztą - jakich wyborów? Kolejny raz będę musiała głosować "przeciw", a tak bym chciała wreszcie kiedyś głosować "za".Obawiam się jednak, że tego w tym kraju nie dożyję, a w żadnym innym głosować nie mogę.Taki los... Geografię Młoda pisała dzisiaj. Strasznie szeroki zakres wiedzy ma taka geografia - od rzeczy oczywistych, jak mapa, pkb Chile, bogactwa naturalne Wysp Salomona, dominująca religia Filipin po dinozaury i mamuty. Zdziwiłam się. No ale Moda względnie zadowolona. Jutro ustny angielski i ma najdłuższe wakacje w życiu. A co ta matka z tym PKB, tam było HDI Kataru i Norwegii a Norwegia ma lepsze HDI niż Katar, a niższe PKB. No i od razu widać co jest bardziej wymierne, kto by chciał mieszkać w Katarze, matka niedouczona jedna paskuda. I jeszcze Pakistan widziała okropa. Taki Pakistan w kształcie Nepalu, w miejscu Nepalu i w ogóle wyglądał jak Nepal. Paskuda mi zawały robi. Dziecko mnie szkaluje i zagląda przez ramię i mamitopka mi zabiera - potwór pierworodny! W życiu bym nie chciała mieszkać w Katarze! Zasmarkane miejsce! Jakie wyspy? Tam było chile i Finlandia i Szwecja i udział procentowy sektorów w gospodarce, że naturalne czynniki, że Chile nie ma lasów, no gdzie te lasy, na szczytach And. I że nie co kopią, tylko że kopią, a matka się nie zna i Wyspy Salomona jej się na mapie rozjeżdżają do Chile, okulary by zmieniła kura ślepa. Nic mi się nie rozjeżdża, po prostu nie uczyłam się tego testu na pamięć i tyle. A w ogóle to wypiłam już drinka i idę spać. I TRYBOLIT BYŁ BIEDNY DYSKRYMINOWANY TRYBOOOOLIT. Nie dyskryminuję trybolitów, szanuję je i poważam kambryjskie trybolity - naszych przodków kochanych! chyba twoich... skoro moich, to twoich też, dziecino ma kochana! Ja pochodzą w linii prostej od ameby. Jestem pierwszym pokoleniem po amebie. Kurde, nie mów głośno, bo się tata obrazi! To było o tobie, nielotna matko. Jak ameba. Ameba jest nielotna. Całkiem. Trybolit też, córeczko i mamut i ty! A mamut... Może pochodzę od mamuta... No.... Pewne podobieństwo zauważam... Ale trochę się od Ciebie różnię, dajże spokój, jeszcze nas ludzie nie mylą na ulicach, z drugiej strony powinni się tobom zainteresować odtwarzacze prehistoryczni. Bredzisz dziecko moje kochane coraz bardziej, a to przecież ja drinka wypiłam, a nie ty. Lepiej idź spać - jutro egzamin! Przynajmniej nie pomylę angielskiego z Nepalskim. Bo go nie znasz! Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A dlaczego akurat aligatorów??? Bo im ludzie zajęli teren, osuszyli bagna i zrobili tam baseny, a aligatory nie lubią chlorowanej wody. No to siedzą pod ziemią i wygryzają leje krasowe, zjadają wapień i nie mają osteoporozy przynajmniej. Bo przez tabletki antykoncepcyjne, które Amerykanki wysikują do wody to się biedne aligatory rozmnażać nie mogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.05.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Niech jedzą te anerykanki, przecież aligatory wolą mięso, niż wapień? Chlorowane czy nie, jakoś strawią.. dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.05.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.05.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Chyba jestem inteligenta bo dużo z tej dyskusji zrozumiałam:) Jak by mi ludzie osuszyli bagna tez bym wygryzała wapń ... tylko że ja bagien nie mam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.05.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Mam bagna... zaczynam się bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.05.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 to nie osuszaj i nie buduj basenu z chlorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.05.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Zamiast chloru dać jakieś inne świństwo, może się nie zorientują za szybko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.05.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Zamiast chloru dać jakieś inne świństwo, może się nie zorientują za szybko ... chyba siarczan żelaza się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.05.2015 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) A ten siarczan żelaza to się bardziej spodoba aligatorom? Nie psuje smaku? Braza, gratuluję inteligencji!!! A może to po prostu wprawa, w końcu masz dziecię w podobnym wieku. Zapomniałabym - ustny angielski na 100% zdany i już po maturze. Wyniki pisemnych za półtorej miesiąca... Edytowane 15 Maja 2015 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts