Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Na róży jeszcze nie mam. Ale na sliwce siedzą w zwiniętych listkach, tak jak na górze jeden widać. Zobaczymy, jak nie, to pojadę do casto i kupię psikacz na mszyce. Skuteczny jest bardzo, tylko, że chemia :(

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiciokrzewy niestety sa mszycolubne, to samo roze, mikolajki i ostrozki wrrrrr, moje unicestwilam ludwikiem, a wiciokrzewy przygarnela sasiadka, chce sie bujac z robalami niech bierze ;)

mam jedno zmartwienie, po raz pierwszy zapowiada sie ze jabla wlasne miec bede i tam tez pojawily sie mszyce, czym zrobic oprysk, decis to za duza chemia, ludwik tez do mnie jakos nie przemawia a slyszalam ze mydlo niezbyt skuteczne. wedle Depesi cola opryskac, dla mnie bez sensu, bo mrowek mam pelno to nie dosc, ze sie ich nie pozbede to jeszcze przytachaja kolejne mszyce. ma ktos inny pomysl?

No kiedy u mnie mydło działa bezbłędnie - nie wiem, co się go czepiają! Spróbuj mydłem, zwłaszcza gdy siedzą na gałązkach, a nie w zwiniętych liściach. Mydło szkodzi im na przetchlinki. Nie tylko im, bo u mnie załatwia odmownie takie małe zielone gąsieniczki, które szkieletują nasze wierzby. Po oprysku mydłem spadają jak ulęgałki.

Tu masz więcej do poczytania: http://ekoarka.com.pl/ogrod/113-ogrod-w-zgodzie-z-przyroda-owadobojcze-i-grzybobojcze-preparaty-z-mydla

Dzisiaj pogoda była piękna, ale z racji między innymi obowiązków szkolnych (piknik) poddałam się lenistwu i poza małą przebieżką po puszczy, pozszywaniem kolejnego królika oraz oczywiście bytnością na pikniku nie zrobiłam niczego.

faktycznie mydło działa. Sęk w tym, że jak siedzą w liściu, to trzeba go do liścia nalać. Skasowałam mszyce do poziomu mojej glowy, wyżej nie widzę? nie wiem? nie sięgam :(

Wusia, zamówień mam opór, ale wpiszę Cię w kolejkę. Możesz zamówić kolorystykę ogólnie (szczegółowo nie, bo ubranka szyję ze ścinków, więc będzie, co się trafi).

Ewa, ja mam taką polewaczkę z przedłużką, to nawet całkiem wysoko mogę polać. Zwłaszcza, gdy użyję córki do przedłużenia przedłużki.

Aguś jaki by nie był przygarnę z wdzięcznością :lol: co Ci w ręce wpadnie;)

a tym mydłem to się nie da oprysku zrobić normalnie takim opryskiwaczem ciśnieniowym?? bo jak da to one mają długą lancę do oprysku, no przynajmniej ja mam;) ale już mnie niedługo czeka wymiana na nowy:(

ja mam 9 literków;) a małżowaty nabrał rozumku i jak widzi że się przystawiam do pełnego to mi nosi;) a w kwestii dźwigania samemu to głupi jak Twój:mad: 50 kg zaraza waży i tyle samo dźwiga padalec a potem zdziwiony że plecy boleć zaczynają:mad:

ja mam taki z lancą, ale zapaprany miedzianem. Nie chce mi się nowego kupować, mam nadzieje, że mam mrówki wygodne i wysoko nie wlazły.

No i nie mam tylu córek w odpowiednich rozmiarach. Moje jedna niska dość :)

Mój mąż też połamany. Zaraza jakaś?

ja mam taki z lancą, ale zapaprany miedzianem. Nie chce mi się nowego kupować, mam nadzieje, że mam mrówki wygodne i wysoko nie wlazły.

No i nie mam tylu córek w odpowiednich rozmiarach. Moje jedna niska dość :)

Mój mąż też połamany. Zaraza jakaś?

ten moj tez lancowy a lanca byla zapchana promanalem, ale udalo sie doczyscic sitka - niemniej ciezko nosic to cholerstwo

a mezom chyba upal zaszkodzil, swojego troche usprawiedliwie, bo w delegacji byl, jechal niewygodnym pendolinem ;) lozko w hotelu tez nie takie samo jak w domu, do tego przewianie i stan zapalny sie zrobil, donica to bylo tylko podsumowanie ;)