Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z namiotem, oczywiście.

Kiedy się trochę ogarnę, poopowiadam i pokażę. Muszę najpierw przeglądnąć zdjęcia i zrobić z nimi porządek. Że o porządku w ogrodzie nie wspomnę.

Na razie piorę, piorę, piorę... i próbuję wrócić do rzeczywistości. Jeszcze mamy zamiar wyskoczyć na kilka dni na Roztocze.

Zdjęcia morza są. Były robione specjalnie dla Ciebie. Naprawdę! Dziewczyny przy okazji każdego pobytu na plaży przypominały, że mamy zrobić zdjęcia dla Cioci. No to robiliśmy i one same robiły... Na razie są w tatitopku, muszę wreszcie je wyiskać, ściągnąć, pooglądać i w ogóle porządek zrobić. Póki co, robię inne porządki, miotając się od plewienia do prania i ogarniając różne aspekty domu w przelocie.

No nie, żebym tak zasuwała bez przerwy! W końcu są jeszcze wakacje!

Byliśmy sami na "Idolu", a dzisiaj z dziećmi na "W głowie się nie mieści". O pierwszym pisałam już, że dobry. Drugi też niezły, chociaż Piksar miewał lepsze, ale do łez rozbawiła mnie ostatnia krótka scenka przedstawiająca psychikę kota. Dziewczyny też od razu uznały, że to wymyślił ktoś, kto ma kota.

A teraz dziewczyny mają Gościa.

O kurczę, zapomniałam, że pranie trzeba powiesić!

Przeniosłam się to z poradami :)

Weź olfen. Albo w ostateczności ibufen. Raczej nie tyle cię pokręciło, ile ucisnęłaś sobie nerw wychodzący z kręgosłupa. I zrobiło się zapalenie. Bez przeciwzapalnych nie przejdzie. Ciepło tak średnio, lepiej krio czyli zimno, ale tego w domu nie ma. Spróbuj się poprzeginać, czy jakaś pozycja kręgosłupa (przeprost, przegięcie) przyniesie ulgę - zwykle to pozycja odwrotna od tej, co nabroiła, obłóż się poduszkami i w takiej bezbólowej pozycji leż. Szybciej przejdzie. Ale liczba dni zależy od stopnia ucisku i czy da się odbarczyć.

przy staniu masz wyprostowane nogi. Jak się schylasz, to naciągasz nerw np kulszowy. Jak zegniesz nogi, to nie naciągasz, więc na siedząco jest lepiej. Co nie zmienia faktu, że chodzi o znalezienie pozycji kręgosłupa, przy której ból mija. Pewnie u ciebie odgięcie do tyłu albo poduszka pod lordozę lędzwiową, sama musisz sobie wybadać i tak się ułożyć.

Mam koleżankę w aptece - może jakoś się da załatwić? No bo do lekarki się nie dostanę przed środą zapewne.

Diclofenak dobrze mi się kojarzy, kiedyś zapalenie ścięgna załatwił mi błyskawicznie. Czym by zaszantażować Bożenkę?

Starość nie radość...

Ulżyło. Poza tym bez szantażu zdobyłam diclofenak i mam zamiar błyskawicznie wrócić do formy. Tylko nie mogę sobie piwka do pizzy wypić...

Stare łaskawie wyraziły zgodę, żeby Magda z nimi została i nawet mam cichą nadzieję, że jutro wieczorem nie dostanę smsa z informacją typu "one mnie tu zabiją", więc jedziemy w trójkę.