Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[ATTACH=CONFIG]333103[/ATTACH]

Owszem, pojechaliśmy stamtąd nad otwarte morze. Znaczy nie dokładnie z Enkhuizen, bo nocowaliśmy nadal na campingu w Edamie, ale następnego dnia.

Zanim jednak dotarliśmy na plażę, trzeba było przejechać na drugą stronę Holandii Północnej po lądzie. A po tym lądzie plątały się zaskakujące ilości koni.

[ATTACH=CONFIG]333104[/ATTACH]

No bo że krowy, to każde dziecko wie - było ich tam naprawdę mnóstwo. Że owce i gęsi, to też mnie nie dziwiło, ale żeby aż tyle koni?! Wszędzie konie - różne - gorącokrwiste, zimnokrwiste, kucyki. Do wyboru, do koloru! I rzadko widzieliśmy konie pracujące, one głównie się pasły i pięknie wyglądały.

Wiatrak mnie zamurował - cuuudooooo!!

Stroje ... hmyyy ... chyba nie bardzo twarzowe i do tego niepraktyczne te nakrycia głowy ale reszta oki!! Chodaki to już klasyka, ja mam takie 2 - o wiele na mnie za duże, służą jako przechowalnia drobnych rzeczy lub zbieracze kurzu;)

Morze daj, musze wybrać coś na ścianę!!!!

P.S. Ten kto twierdzi, że zwierzaki są goopie sam musi być koncertowym idiotą!!!!

Niechby pogadał z naszymi kotami - w try miga przekonają go, że idiotą jest. Chyba, że ich w ogóle nie zrozumie - to będzie znaczyło, że jest głupszy niż polska norma przewiduje.

Następnym razem będzie morze - obiecuję. Od groma morza, ile forum pozwoli... A później będą wiatraki, mnóóóóstwo wiatraków.

Saboty chciałam sobie koniecznie nabyć. No ale te, które były w sklepach z pamiątkami, kosztowały krocie. No taka głupia to ja już nie jestem, żeby saboty w sklepie dla turystów kupować!!! 30 euro!!! W przekonaniu, że powinny być tańsze, utwierdziły mnie... warsztaty dla dzieci w skansenie. Można tam było mianowicie wykupić dzieciom możliwość zrobienia łódki z sabota. Sabot sztuk raz, patyczki na maszt i bom, płótno na żagle, linki wszelakie, gwoździki - wszystko to wraz z możliwością użycia narzędzi kosztowało 3,5 euro. No to, jak by nie liczyć, para sabotów nie powinna być droższa niż 7 euro.

Najtańsze znaleźliśmy w sklepie dla turystów (czytaj - idiotów) niedaleko owych wiatraków. Kosztowały 20 euro. Postanowiłam twarda być i poczekać na lepszą okazję. Niestety nie udało nam się trafić na prawdziwy targ w Holandii. Byliśmy na takowym w Belgii, ale tam sabotów już nie było. Poczekam... Saboty nie zając.

Agdus daj te morze, moze i ja bym cos wybrala dla siebie na sciany w nowym domu, taki prezent na przyszla parapetowe co? :D:cool:

i wiatrak tez nie est zlym pomyslem albo jakas latarnia morska.

mam jedno fajne zdjecie z wloch jak po nocnym wichurzeniu drzewo plynelo sobie polamane wzdluz brzegu, fajnie wyglada. ze zdjec wenecjowych nie mam nic fajnego na sciane, zreszta wole morze. ostatecznie sie bujne na mierzeje i tez jakies dzikie foty porobie :lol2:

Wiatrak mi się cholernie podoba .... na ścianę w łazience czegoś potrzebuję takowoż. W salonie zaparłam się na morze i już!!!! Dawaj te zdjęcia!!!!!

Nie mam pojęcia po ile kupował Szanowny te saboty ... ale są!!!

Kawka albinos ....hmmmyyy?? Fajna! Oryginalna!

No już, już! Nie krzyczcie, bo się zamknę w sobie!

Proszę uprzejmie.

Kole Hagi, którą postanowiliśmy sobie odpuścić, jest Scheveningen, a w Scheveningen jest Madurodam. Ponoć rewelacyjny park miniatur.

No dobra, był to głupi pomysł.

Zanim jednak dotarliśmy w pobliże Hagi, zatrzymaliśmy się w uroczej nadmorskiej miejscowości. Po zrobieniu obiadowych zakupów poszliśmy na plażę.

DSC_0349.jpg

DSC_0354.jpg

DSC_0356.jpg

DSC_0358.jpg

DSC_0359.jpg