wu 06.10.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 no jak morza nie ma to i skansen dobry:lol: a poważnie to super to wygląda a i gruszki też bym takie przygarnęła plaskate;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.10.2015 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 [ATTACH=CONFIG]333103[/ATTACH] Owszem, pojechaliśmy stamtąd nad otwarte morze. Znaczy nie dokładnie z Enkhuizen, bo nocowaliśmy nadal na campingu w Edamie, ale następnego dnia.Zanim jednak dotarliśmy na plażę, trzeba było przejechać na drugą stronę Holandii Północnej po lądzie. A po tym lądzie plątały się zaskakujące ilości koni. [ATTACH=CONFIG]333104[/ATTACH] No bo że krowy, to każde dziecko wie - było ich tam naprawdę mnóstwo. Że owce i gęsi, to też mnie nie dziwiło, ale żeby aż tyle koni?! Wszędzie konie - różne - gorącokrwiste, zimnokrwiste, kucyki. Do wyboru, do koloru! I rzadko widzieliśmy konie pracujące, one głównie się pasły i pięknie wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.10.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 taaaaaaaaaaa jeno załączniki widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.10.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 No właśnie widzę... http://emots.yetihehe.com/1/nerwus.gif No, teraz chyba się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.10.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 o pięknie tylko czego kilka padło;) cheba za śmiechu jak turystów obaczyli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.10.2015 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Źrebaki leżą i czekają aż mamusie się napasą i wyprodukują mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.10.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 patrzaj a mówią że zwierzaki głupie som;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.10.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 chyba jakis duren tak twierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.10.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Wiatrak mnie zamurował - cuuudooooo!! Stroje ... hmyyy ... chyba nie bardzo twarzowe i do tego niepraktyczne te nakrycia głowy ale reszta oki!! Chodaki to już klasyka, ja mam takie 2 - o wiele na mnie za duże, służą jako przechowalnia drobnych rzeczy lub zbieracze kurzu;) Morze daj, musze wybrać coś na ścianę!!!! P.S. Ten kto twierdzi, że zwierzaki są goopie sam musi być koncertowym idiotą!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.10.2015 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Niechby pogadał z naszymi kotami - w try miga przekonają go, że idiotą jest. Chyba, że ich w ogóle nie zrozumie - to będzie znaczyło, że jest głupszy niż polska norma przewiduje. Następnym razem będzie morze - obiecuję. Od groma morza, ile forum pozwoli... A później będą wiatraki, mnóóóóstwo wiatraków. Saboty chciałam sobie koniecznie nabyć. No ale te, które były w sklepach z pamiątkami, kosztowały krocie. No taka głupia to ja już nie jestem, żeby saboty w sklepie dla turystów kupować!!! 30 euro!!! W przekonaniu, że powinny być tańsze, utwierdziły mnie... warsztaty dla dzieci w skansenie. Można tam było mianowicie wykupić dzieciom możliwość zrobienia łódki z sabota. Sabot sztuk raz, patyczki na maszt i bom, płótno na żagle, linki wszelakie, gwoździki - wszystko to wraz z możliwością użycia narzędzi kosztowało 3,5 euro. No to, jak by nie liczyć, para sabotów nie powinna być droższa niż 7 euro. Najtańsze znaleźliśmy w sklepie dla turystów (czytaj - idiotów) niedaleko owych wiatraków. Kosztowały 20 euro. Postanowiłam twarda być i poczekać na lepszą okazję. Niestety nie udało nam się trafić na prawdziwy targ w Holandii. Byliśmy na takowym w Belgii, ale tam sabotów już nie było. Poczekam... Saboty nie zając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.10.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 No masz, niech Ci będzie - dowód na to, że już blisko morza: Ciekawe, czy w przypadku kawki takie umaszczenie to już albinizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Agdus daj te morze, moze i ja bym cos wybrala dla siebie na sciany w nowym domu, taki prezent na przyszla parapetowe co? :cool: i wiatrak tez nie est zlym pomyslem albo jakas latarnia morska. mam jedno fajne zdjecie z wloch jak po nocnym wichurzeniu drzewo plynelo sobie polamane wzdluz brzegu, fajnie wyglada. ze zdjec wenecjowych nie mam nic fajnego na sciane, zreszta wole morze. ostatecznie sie bujne na mierzeje i tez jakies dzikie foty porobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.10.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 TARcia, przeprowadzasz się? Fajna kawka, taka niekawkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 noo, sprzedalam wlosci i szukam lokum, zostaly mi jeszcze 3 tygodnie na przeprowadzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.10.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Wiatrak mi się cholernie podoba .... na ścianę w łazience czegoś potrzebuję takowoż. W salonie zaparłam się na morze i już!!!! Dawaj te zdjęcia!!!!! Nie mam pojęcia po ile kupował Szanowny te saboty ... ale są!!! Kawka albinos ....hmmmyyy?? Fajna! Oryginalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 kawka albinos to caffe latte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.10.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 No już, już! Nie krzyczcie, bo się zamknę w sobie! Proszę uprzejmie. Kole Hagi, którą postanowiliśmy sobie odpuścić, jest Scheveningen, a w Scheveningen jest Madurodam. Ponoć rewelacyjny park miniatur. No dobra, był to głupi pomysł. Zanim jednak dotarliśmy w pobliże Hagi, zatrzymaliśmy się w uroczej nadmorskiej miejscowości. Po zrobieniu obiadowych zakupów poszliśmy na plażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.10.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 moja ty kochana te dwa ostatnie mniodzio, dalabys kolezance takich cosiów szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.10.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts