Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witus ma podobnie, opiera łapki o szyje tylko nie mruczy a wylizuje ucho:lol2: albo siada "na swistaka" i jak sie go mizia to mam wrazenie ze sie przełamie na zewnątrz. zwierzaki sa smiechowe :) i wydaje mi sie ze te wasze i nasze maja niebywale szczescie w zyciu trafiajac do takich domow, ot taka refleksja mnie naszla, u nas znowu podrzucono 3 nieszczesne psiaki i blakaly sie takie nie chciane niebozeta.

Rysiek jest pod tym względem niesamowity. Włazi człowieku na klatę, zakłada łapki na ramiona po obu stronach szyi i przytula się, wpychając łepek w szyję z jednej strony i mruczy namiętnie. Gdyby jeszcze tak pazurkami nie masował... To się nazywa "mleczny chód" i u kotów jest odruchem przetrwałym z dzieciństwa, bo nasze domowe mruczki po prostu nie dorastają i są wiecznymi dziećmi.

Rudolf robi to samo :lol2:

Gerda właśnie usiłuje zabrać Magdzie chipsa. Gdyby była większa, z pewnością by go wydarła. Ta kocica jest kompletnie zepsuta przez cywilizację. Gdybyśmy nie dbali o jej dietę, byłaby modelowym przykładem zapasionej ofiary cywilizacji. Jeżeli wcześniej by się nie otruła czekoladą, która dla kotów jest zabójcza.

Na szczęście ma krótką pamięć i już wybaczyła nam to, że chipsa jednak nie dostała. Tylko dlatego, że to są cebulowe, a cebula to też dla kotów trucizna. Właśnie siedzi na kolanach.

Nie, już poszła. Sprawdza, co się dzieje w kuchni.

Tak, życie bez zwierząt byłoby nudne i jakieś takie niepełne. Kłopotów z nimi mnóstwo, koszty niemałe, a jednak żyć bez niech się nie da.

Mój pies nie jest rozpieszczony ale jest asertywny i myślący ;) Daje się głaskać tylko, jak ma ochotę, na łóżko wejdzie zaproszona z uprzejmości. Widać to wyraźnie. Nie lubi, ale wejdzie, posiedzi "bo wypada" kilka minut i się wynosi. Nad każdym poleceniem musi pomyśleć, jeżeli wykona, to dlatego, że jest dobrze wychowana a nie, bo ktoś jej kazał :) Dziwny pies.

Twoja wychowana, moje nie. Mam wrazenie, ze malym pieskom wybacza i pozwala sie na wiecej. Do tego ten ich wyglad "maskotkowy". Choc czasem ubolewam (w towarzystwie), ze sa takie gnomy niewychowane. Choc na codzien to grzeczne i wyjatkowo spokojne i posluszne pieski (kto by pomyslal co nie Wusia?). Szajba im odbija w towarzystwie, czuja sie podziwiane i w centrum uwagi no i szaleja az czasem wstyd.

A dostaje przy tym ślinotoku? Bo Rysiek, kiedy jest mu szczególnie dobrze, zaczyna się ślinić i trzeba mieć pod ręką chusteczkę ligninową albo coś innego.

Trochę mnie ślini ale nie zwracam uwagi, bom do DOGA przyzwyczajona :lol2:

Mam wrażenie, że gdyby nie było tych zwierzaków to moje szczęście byłoby mniej "pełne" ... co nie przeszkadza mi chwilami mieć ochote wysłac je wszystkie razem w kosmos bez rakiety!

Właśnie... zwłaszcza jak Rudek o 4 rano paszczę drze coby go wypuścić na dwór...:mad:

Tak, życie bez zwierząt byłoby nudne i jakieś takie niepełne. Kłopotów z nimi mnóstwo, koszty niemałe, a jednak żyć bez niech się nie da.

Amen!!!

Howgh!!!

dużych psów lepiej też nie, .

Eeee przesadzasz... :D

Duże psy mają to do siebie, że rozpieszczone mogą byc, byle nie rozpuszczone! Moje są rozpieszczone, to drugie nie wchodziło i nie wchodzi w rachubę! Za to nie mogę z nimi wygrac w jednym: absolutnie entuzjastycznym witaniu się z ludźmi, gdy my witamy owych ludzi miło i z sympatią! Wtedy szału dostają, co parę osób już odczuło :yes: