Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Ustawa o czystości języka polskiego - czy jakoś tak - prawdopodobnie zostałaby naruszona, gdybym to zacytowała dosłownie. Myślałam o sobie bardzo niepochlebnie.

Zdecydowaliśmy się na wymianę sprężarki w pc. Stara przędła jeszcze, ale ponoć ta nowa ma inną konstrukcję, nie ma w niej elementów trących, więc jest jeszcze bardziej oszczędna i ponoć bezawaryjna. Stara też awaryjna nie była, ale mimo uszczelniania studzienki, kilka razy została zalana wodą. O dziwi działała po tym i to nawet przez kilka lat, jednak prędzej czy później żywot by zakończyła. Takoż po prawie dziewięciu latach ciężkiej pracy pc przeszła remont.

Tymczasem wciąż jeszcze nie włączaliśmy ogrzewania. Kiedy napalimy w kominku po południu i zostawimy w pokojach na górze otwarte drzwi, nasza sypialnia i pokój Małgosi nagrzewają się wystarczająco. W pokoju Magdy natomiast jedno skrzydło okna się było wypaczyło. Pan, który sprzedawał nam okna, obiecał, że przyjedzie i przemówi mu do rozumu w ramach gwarancji, czyli gratis. Chyba jednak zapomniał, gdzie mieszkamy, chociaż twierdził, że pamięta doskonale. Muszę mu więc przypomnieć.

A ja dzisiaj zrobiłam jesienne porządki na kwietniku za domem i przed domem, posadziłam resztę cebulek (to wczoraj) i czułabym się całkiem spełniona, gdybym nie spojrzała w okno tarasowe o zachodzie słońca. Spojrzenie to w złej chwili, kiedy okno było wyjątkowo niekorzystnie dla siebie oświetlone, uzmysłowiło mi, że nie pamiętam, kiedy ostatnio myłam okna. Cholera, po co ja w to okno patrzyłam??? Jeszcze przyjdzie mi do głowy, żeby okna myć! Ratunku!

No, i tak na moment w moich komentach zrobiło się nawet jakby nieco na temat.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na szczęście u mnie myje okna Arek. Problem tylko w tym, ze na górze omija MOJE okno i ono już jest hmm baaardzo kiepskie. Omija, bo na nim stoi kwiatek a on kwiatki ignoruje. I muszę siatkę zdjąć i umyć, bo za niedługo nic przez nie nie dojrzą. Okno brudne ale siatka to dopiero!

Mój ciemny orzech na szczęście do wymyślonej przeze mnie koncepcji też pasował!

Nie patrzę na swoje okna! Spojrzałam na nie w taki sam sposób 3 tygodnie temu, przed wizytą znajomych. Efekt: pół dnia zmarnowane! Do grudnia nawet nie popatrzę, być może przyjazd Szanownego mnie zmobilizuje albo ... stwierdzę, że ówże jest tak stęskniony za domem, że ....

moje okna tez brudne ale mam to w nosie, pojutrze zdaje dom na pewno nie bede okien myc w tym zimnie. reszte chaty wypucuje. wiecie, ze wciaz jestem niespakowana do konca:eek: zostaly mi 3,5 pomieszczenia 2 lazienki, kotłownia z buciarnia i troche kuchni a konkretnie gary i dzisiejszy wieczor - chyba padne

no i u nas dzis zielona noc:cool:

ja chciałam orzechowe a najlepiej wenge, ale były droższe, dużo droższe bo to by pociągnęło kolorowe rolety, a mam je na wszystkich oknach. Niestety... wygrał zdrowy rozsądek.

Ależ pracowici ludzie do mnie zawitali! Dzisiaj na szczęście nie spojrzałam w okno o złej porze, więc dzień minął spokojnie.

Jutro zapowiada się coś dziwnego i zupełnie nie w moim stylu, w czym chyba postanowiłam wziąć udział. Pewnie w okna nie będę się gapiła.