Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wusia, o to chodziło.

Witam wieczornie. Też banalnie. Nic mi się nie chce jakoś tak... Jutro będę musiała pokój wielofunkcyjny w kierunku gościnnego przechylić (teraz tam bardziej pracownia krawiecka jest), bo średnie dziecko będzie miało gościa z Ukrainy. Za to potem jadą na tydzień do Krzyżowej, więc ciut później będzie można wstawać (przez te jej dojazdy do Woli musimy wcześniej ją wyprawiać).

Wusia, coś by się tam znalazło, ale czemu myślisz, że to z powodu narażenia się?

Wymiany to może raczej nie, bo nie wiem, czy chciałabym posyłać Magdę na Ukrainę. No wiem, wojna tylko na wschodzie, ale...

Jakiś taki program mają o migracjach - w zeszłym roku mieli napisać o swoich migrujących przodkach, a teraz spotka się młodzież z Polski, Ukrainy i Niemiec i będą o tym rozmawiać, poznawać się i nie wiem, co jeszcze. Spotykają się w Krzyżowej, niedaleko Wrocławia. Niemcy przyjadą prosto tam, a Ukraińcy najpierw zatrzymują się u nas do wtorku.

No, też jestem ciekawa. Miejsce wygląda bardzo zachęcająco, informacje o fundacji prowadzącej ośrodek też.

Wczoraj Magda zadzwoniła ze szkoły z pytaniem, czy mamy "Ogniem i mieczem" na płycie, bo pani chce im wyświetlić ten film w poniedziałek. Natychmiast przyszło mi do głowy, że to raczej średni pomysł. Magda już się później z panią nie widziała, ma dzisiaj powiedzieć jej, że może lepiej "Sexmisję" im pokazać, skoro ma być polski film...

tia, Ukraińcom Ogniem i mieczem a Niemcom oczywiście Krzyżaków i miła atmosfera gwarantowana. Niemcy nam mogą pokazać w rewanżu ten serial, o którym niedawnio było głośno i w którym z nimi kolaborujemy, nie pamiętam tytułu.

Co do domków, fajne ale przypuszczam, że mogą być wyposażone w pająki. No i chyba ciemne troszkę.