Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór!

Depeesiu, oczywiście, że się umówimy! Czekam na telefon. Czy się wybierzemy na targi, to się okaże. Weronice zaczął się "sezon startowy" i w każdy weekend ma jakieś zawody. Zobaczymy, kiedy, gdzie i o której.

Wyobraź sobie, że wiem, gdzie jest ten wydział leśny!

Braza, posłuchałam Cię i nie popływałam dzisiaj. Poszłam tylko pomóc dzieci suszyć.

A potem poszłam do lekarza, ale nie z powodu przeziębienia tylko zupełnie innego powodu (ale nie w celach towarzyskich bynajmniej). Lekarz ma na tabliczce przy drzwiach napisane, że przyjmuje w piątki do 13 (i nie tylko w piątki zresztą). Kiedy przyszłam, zastałam zamknięte drzwi, no ale mógł iść sobie piechotą razem z królem. Poczekałam, podeszła pielęgniara, zapytała, na co czekam. Odparłam, że chcę się zalogować :wink: do lekarza, a ona na to, że już dzisiaj nie przyjmuje (była 12.25)! Wskazałam na tabliczkę wymownym gestem, a na to śmiertelnie zdziwiona moją naiwnością pani, odrzekła że ten lekarz nigdy nie przyjmuje dłużej niż do 12.00! Rozumicie??? :evil: Facet trzy razy w tygodniu zupełnie oficjalnie kończy pracę godzinę wcześniej i wszyscy uważają, że tak ma być!!! Normalnie zatkało mnie! Syknęłam tylko, że to skandal, na co pani od razu skontrowała, że niby o co ja mam DO NIEJ pretensje. Jako żywo do niej nie mam (no chyba że o to pełne przyzwolenie na "zwyczaj" pana doktora). Zaproponowała pewnym siebie głosem, żebym poszła do derekcji. Tylko, o ile wiem, samaja gławnaja derekcja to ten właśnie lekarz! Muszę to sprawdzić, ale jakąś szychą jest w tym śmietnisku dla największych konowałów z całej południowej Polski. Tak czy siak, ja tej sprawy tak nie zostawię. No i siebie nie zostawię w tej, pożal się Boże, przychodni. Niech mi tylko bałwan nie odda w poniedziałek wyniku badania, które zlecił (wyniki trafiają z laboratorium prosto do niego) - nie będę się drugi raz oddawała w ręce wampirów, coby innemu lekarzowi pokazać wynik.

A toś mnie zmotywowała!

Może uda się na sobotę zamówić piasek. Pewnie jeszcze tego dnia koła nie zrobimy, bo będziemy glebozgryzać ogródek kwiatowy i warzywnik oraz przyszłą kwietną łąkę, ale jak już piasek będzie, to się kwaśną ziemię kupi i wrzosowisko zrobi.

Póki co dosadzam nowe róże w tym zakolu koło garażu. Niech się pną do góry i płożą!

PC kupiliśmy w Thermogolvie (Jasło), a montował współpracujący z tą firmą p. Kuraszyk (tzn. jego ekipa).

Niestety, dewastacji ogródka nie da się uniknąć.

Można zamówić usługę kompleksową, ale my sami układaliśmy kolektor gruntowy. Pomijając fakt, że wynajęliśmy złą koparkę łańcuchową i przez to musieliśmy się babrać w glinie, co wspominam jako koszmar, samo układanie nie jest trudne.

O całym przedsięwzięciu pisałam w dzienniku, gdzieś tak koło listopada to było.

Witam

Czy mozesz powiedziec ile zaplacilas za prad od pazdzierniak 07 - marca 08?

Jak duzy macie dom w m2?

Moi?

NIe wiem, ile od października do marca. Rachunki dostajemy za pół roku. Miesięcznie wychodzi niecałe 200 zł (w tym ogrzewanie, cwu, gotowanie, poś, reku i w ogóle wszystko, co na prąd - gazu nie mamy). Dom ma jakieś 156 m2 (licząc po podłogach na górze więcej).