Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

ja dzisiaj kota mizialam kumpeli, leżała jej na rękach kołami do góry, miziałam pod bródką i po szczęce a kota sztywna jak drut, terkotała jak zetor na mrozie, zamknięte oczy i totalny bezruch, jak rękę zabierałam to to tylko łebek w górę, wzrok pełen wyrzutu, ręka wracała kota sztywna znowu:rotfl: normalnie mogłabym tak godzinami;)

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasze koty też pozwalają się kłaść podwoziem do góry tak, jak się nosi niemowlęta na rękach. Leżą w tej pozycji spokojnie i pozwalają się miziać.

Najdziwniejsze, że dzieci nigdy nie nosiłam na rękach w ten sposób.

A KotekRysio lubi się przytulać jak małpiatka. Obejmuje człowieka przednimi łapkami za szyję, a tylne układa wzorowo, jak dziecko noszone na rękach zgodnie z zaleceniami lekarzy (szeroko nóżki, coby bioderka się dobrze miały).

Edytowane przez Agduś

ja dzisiaj kota mizialam kumpeli, leżała jej na rękach kołami do góry, miziałam pod bródką i po szczęce a kota sztywna jak drut, terkotała jak zetor na mrozie, zamknięte oczy i totalny bezruch, jak rękę zabierałam to to tylko łebek w górę, wzrok pełen wyrzutu, ręka wracała kota sztywna znowu:rotfl: normalnie mogłabym tak godzinami;)

tak moje oba bialaski robia

Nasze koty też pozwalają się kłaść podwoziem do góry tak, jak się nosi niemowlęta na rękach. Leżą w tej pozycji spokojnie i pozwalają się miziać.

Najdziwniejsze, że dzieci nigdy nie nosiłam na rękach w ten sposób.

A KotekRysio lubi się przytulać jak małpiatka. Obejmuje człowieka przednimi łapkami za szyję, a tylne układa wzorowo, jak dziecko noszone na rękach zgodnie z zaleceniami lekarzy (szeroko nóżki, coby bioderka się dobrze miały).

tak robi maly Wicio, i jeszcze w oczy tak gleboko patrzy albo glowke pochyla zeby pocmokac go po niej. moje psy sa bardzo dziwne ;)

ale większość ludzi tak właśnie myśli, że to "tylko" zwierzęta, że mogą marznąć, być głodne, bite i tak dalej bo przecież to zwierzę :( ta koleżanka od "sztywnego" kota przywraca mi wiarę w ludzi bo ostatnio przygarnęła ze schroniska ślepego i głuchego psa

Agdus, na pewno wiem, ze nie.

zblizaja sie swieta, my jak co roku od 5 lat zrobimy paczki do schroniska, moze bedzie to karma, moze zapas srodkow na kleszcze albo pakiet witamin, tam wszystko sie przydaje, schrony mowia co im potrzeba. polecam wszystkim takie akcje :)

i od ubieglego roku wszystkie nasze 1% od calej rodziny i firmy przekazujemy na schrony, ja rozliczam znajomym pity za free pod warunkiem, ze moge zadysponowac ich 1%. cos za cos :)

Bo poziomie człowieczeństwa świadczy własnie stosunek do istot słabszych! A zwierzęta są słabsze: nie mają sądów, prokuratur, policji, my żyjemy w świecie ludzi i damy sobie radę one są bezbronne w tym całym piekle!!

Dopiero w tym roku dowiedziałam się, że tuż obok jest przytulisko dla psów. Kobieta sama, na własnej posesji trzyma psy bezpańskie, bezdomne i po prostu biedne! Jedziemy tam z Szanownym i zobaczymy czego potrzebują (poza budami, bo tych ciągle mało) i sie zobaczy!! A 1% juz postanowiłam oddawać na fundacje ratujące konie!

Zdjęcia cudowne!!!!

Trudno jest mieć dobre zdanie o ogóle, ale na szczęście są szczegóły. A my, oprócz doraźnej pomocy, możemy uświadamiać, przekonywać, uczyć. Delikatnie, bez krzyku, jeżeli jest szansa i nie ma zagrożenia zdrowia zwierzaka, albo mniej delikatnie.

Zauważyłam, że koszyki na karmę dla schronisk w sklepach się zapełniają, więc jednak są ludzie gotowi pomagać, choćby w tak łatwy sposób.

PS 1% też na konie. + smsy

Dla ludzi o mocnych nerwach film o tym, jak bawi się "pan stworzenia"

https://www.youtube.com/watch?v=ZnignpbX7eg

Edytowane przez Agduś

Przezornie nie oglądam.

Agresję, okrucieństwo i skłonności do wykorzystywania mamy w genach. W stosunku do ludzi obowiązuje nas "dylemat więźnia". Do zwierząt nie. Zwierzęta ratuje ucywilizowanie. I jedni są bardziej cywilizowani, inni mniej. Niestety, ci "mniej" mają, zdaje się, więcej testosteronu i parcie na władzę :(