Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Najbardziej wkurwiające jest powoływanie się w takich sytuacjach na uświęconą "tradycję".

"No bo nie, żebyśmy jakoś specjalnie chcieli się znęcać nad zwierzętami, ale tradycja rzecz święta i nie możemy jej porzucać, bo pamięć przodków, krew ojców, bo kim byśmy byli bez tradycji..."

Dlatego też nie szanuję tradycji tylko dlatego, że są tradycjami. Muszą jeszcze być mądre.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cały czas powtarzam, że jeśli tradycja jest głupia albo co gorsza naraża na niebezpieczeństwo, to trzeba przestać ją celebrować!!!! To tak jak w przypadku Konwencji o zapobieganiu przemocy .... Znaleźli się przecież obrońcy tradycji, no nie??!!

Mam wrażenie, że to są ci sami obrońcy tych samych tradycji. Tradycyjna rodzina z "głową rodziny", która tradycyjnie pije (bo taka tradycja) i bije (bo taka tradycja). Tradycyjne obrzezanie dziewczynek. Tradycyjne polowania. Tradycyjne corridy. Tradycyjne Toro Jubilo. Tradycyjne rzezie wielorybów i delfinów. Tradycja trzymania psów przy budzie na łańcuchu.

Ludzkość jest cholernie bogata w tradycje...

Wczoraj ledwie wróciłam do domu jadąc na rowerze pod wiatr. Wieczorne wyjście na angielski wymagało ode mnie pokonania samej siebie w ciężkiej walce. W końcu celnym kopem wysłałam się w mrok i chłód. Na szczęście wieczorem już tak nie pizgało złem. Za to dzisiaj rano znów duło i rzucało wodą, chwilami dość intensywnie. Dlatego po powrocie z jogi twardo postanowiłam nosa za próg nie wystawiać i postanowienia dotrzymałam. Dlatego skończyłam dwie poduszki. I nawet nie wiem, jaka pogoda była później.

Jakoś źle ta pogoda na mnie wpływa, od wczoraj działam na autopilocie. Dobrze, że trasy do domu mam obcykane, więc trafiam, ale jakby tak mi się program zawiesił...