Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Ja tez jestem niezmiernie ekonomiczna w zakresie jakiegokolwiek alkoholu ale żeby nie było za fajnie odbijam sobie na papieroskach!

Mojej kociej starszyźnie odbiło totalnie i umościła sobie gniazdko w pudle na ozdoby wielkanocne!!! A ma dwa łóżka wolne i dwie sofy :o

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję w imieniu poduszek. Jutro im przekażę.

Powinny być świetne, zważywszy ile pracy mnie kosztowało ich uszycie! Znaczy samo szycie to nawet nie było wyjątkowo pracochłonne, ale wycinanie kwadratów z materiału tak, żeby wzorki pasowały...

Weronika dostała od Małgosi wyprawkę na studia w postaci torby z kieszenią - to było pierwsze jej dzieło uszyte jeszcze przed wakacjami. Później uszyła sobie poduszkę, a ostatnio właśnie te dwie skarpety.

Wusia, dzięki za dobre słowo. Pochwalę się, że rzeczywiście dosyć precyzyjnie mi te poduszki wychodzą. Nie wiem, czy kwestia łatwiejszych wzorów, czy wprawy, bo w pierwszej narzucie miejscami rogi się mijają.

Zarobkowo to chyba nie, bo ładnie wychodzi, kiedy się robi z przyjemnością, a takie poduszki naprawdę kupę czasu zabierają wbrew pozorom, ale tak dla zwrotu kosztów to może... Takie piękne materiały Julia z GB przywiozła, że nie mogłam się oprzeć! Do tego wykupiłam zamówione materiały na morską narzutę Weroniki (drogie jak fix, ale pasujące i niezbędne), zapłaciłam za wzięte wcześniej pod nieobecność Julii no i się uskładało...

Może... Czemu nie?

Na razie wystawię na Allegro te dwie szaro-czerwone. Obaczim, co będzie.

Usiłuję udawać, że nie widzę braku ognia w kominku. Na razie paskudnie, ale ciepło, mimo to codziennie paliliśmy. Andrzej marudzi, że nie wystarczy nam suchego drewna do wiosny. Mamy tegoroczne, ale ono musi wyschnąć. Na rozgrzewkę wciągam lody z polewą. Działa.

Przed chwilą uratowałam Gerdę. Wlazła łajza na stół i wsadziła łepek do torebki po chrupach śniadaniowych. Mało nie spadła ze stołu z tą torbą, bo nie umiała jej zdjąć ze smoczego łebka.

Żebyście tak dały znać, ZANIM spędziłam pół dnia walcząc z internetem w celu wystawienia aukcji... Szlag mnie trafiał, bo normalnie, to sobi mogę godzinami forumować, grać w karty, czytać i w ogóle siedzieć w necie i wszystko gra. A dzisiaj rano ledwie udało mi sie wszystko sprawdzić (cenniki poczty, inpostu), zważyć i wypełnić, to mi się internet biesił. Klęłam na czym świat stoi!

No to teraz macie: http://allegro.pl/swiateczna-poszewka-patchworkowa-50x50-cm-i5838208830.html

http://allegro.pl/swiateczna-poszewka-patchworkowa-50x50-cm-i5838221367.html