Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Moja dzisiaj wyjeżdżała z Lublina bo wczoraj czekała na wyniki z anatomii. Przeszczęśliwa - zdała i może już się oddawać lenistwu.

A studentami to się nigdy nikt nie przejmował dlatego nie dziwię się, że wielu owych po prostu sami robią sobie "rektorskie" wtedy, kiedy jest im to potrzebne!

Szanowny naprawdę nie miał nic przeciwko a powiem nawet więcej: tę rurę nabyłam za Jego namową .... No nieprawdopodobne ale jest!!!!!

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja studiowałam, gdzie mieszkałam, więc było mi rybka, kiedy się dowiedziałam, czy mamy rektorskie, czy nie. W sumie gdyby nie fakt, że teraz bilety są dużo tańsze, kiedy się je kupuje miesiąc wcześniej, to i Weronice było by wszystko jedno. No ale jest z tymi biletami tak, więc studentom dojeżdżającym z daleka robi to dużą różnicę.

Braza, ja czekam na relację z tego tańca! Opowiesz, jak było???

Jak tam przygotowania do świąt? Ja skończyłam szyć poduszki...

DSC_0018.jpg

DSC_0023.jpg

DSC_0024.jpg

Co roku mówię "nigdy więcej". Rok temu też tak mówiłam, kiedy kończyliśmy około drugiej w nocy.

No to w tym roku... zaczęliśmy wcześniej i skończyliśmy już koło północy.

DSC_0005.jpg

DSC_0011.jpg

DSC_0018.jpg

DSC_0023.jpg

DSC_0024.jpg

DSC_0005.jpg

A światłość już niedaleko:

w Grudniu się narodzi Dziecko,

co jednym wzniesieniem dłoni

świat ku światłości nakłoni.

Spójrzcie, jak pierzchają cienie!

Płynie Boże Narodzenie!"

K.I. Gałczyński

Zdrowych, wesołych Świąt!

a co to było to białe miękkie???? Bo przecież nie snieg i nie wygląda na styropian? Wypełnianie poduszek?

Aa, przepiekne szopki piernikowe. Też podziwiam, ale jak to potem jeść???

Kota Gerda siedzi w wypełnieniu do królików i ozdób choinkowych. Zadowolona była, ale ja się bałam, że wpadnie głębiej, więc ją wyciągnęliśmy. Teraz muszę pilnować, żeby nie weszła do gościnnego, bo tam wielki worek wypełnienia stoi. Wprawdzie zawiązany, ale... Koty mają pazurki.

Piernikowe domki są zjadane w szkole na klasowych wigiliach. U Małgo zniknął cały, Magda przyniosła zgliszcza.

Farsze gotowe, dom wystrojony. Okazało się, że mamy strasznie dużo lampek, więc wszystko świeci i miga.

Wesołych świąt!!!