Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Jeżeli już to chyba zacznę od poduszki :D Nie jest to bardzo skomplikowane i tak sobie własnie wyobrażałam na zdrowy rozum, ale wymaga precyzji i trzymania wymiarów i tego właśnie się obawiam. Jakoś nie mam w tym kierunku talentu, zawsze wyjdzie mi cos krzywo, przekoszone.. nawet ta kamizelka ostatnio robiona. Zapisywałam oczka, pilnowałam jak głupia i co? Przód wyszedł troszkę szerszy z jednej strony. do dziś nie wiem, jak mi się to udało.

Zacznę od poduszki, stanowczo

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno lepiej zaczynać od małego - im mniej kawałków, tym mniejsze przesunięcie w sumie powstanie. A trzymanie wymiarów przychodzi z czasem. Poduszki wyszły mi prawie idealnie.

Dobra jest ta specjalna patchworkowa stopka, bo odmierza ćwierć cala od brzegu. Jeżeli się dopilnuje, to wyjdzie równo.

Nie wiem, czemu szewc, ale ja też klnę. Zwłaszcza, kiedy ktoś zacznie o polityce. Albo poczytam o niej.

Szewcy to w ogóle mają przegwizdane - klną, zwłaszcza, kiedy ogarnie ich szewska pasja, piją, a potem mają szewskie poniedziałki.

Swoją drogą to ciekawe, jak jedynie słuszne rządy, które tak bardzo szanują tradycyjne polskie wartości, negatywnie wpływają na czystość języka polskiego. No kogo nie zapytam, ten przyznaje, że kląć zaczął! Jedni "bardziej" inni "w ogóle", ale ogólnopolski poziom przeklinania wzrósł zdecydowanie.

Co gorsza, do przeklinania łatwo się przyzwyczaić, więc nawet, gdy (jeżeli?) rządy się zmienią, rodacy kląć nie przestaną. Wiem na pewno. Tego akurat jestem pewna, bo doświadczyłam na własnej skórze (syndrom pobudowlany).

Ale do dupy pogoda!!! Zdecydowanie wolę -20, śnieg i słońce a nocą gwiazdy niż taką plusową zgniliznę. To nie była dobra zmiana!

Ja też. Co gorsza siłą przyzwyczajenia przenoszę to na inne tematy.

Na przykład na pogodę.

Albo stan porządku w dziecięcych pokojach.

Winko, mówicie?

Na razie stygnie obok mnie herbatka, która czeka na doprawienie rumem Dictador. Później się zastanowię, czy kontynuować alkoholizowanie się, czy wystarczy.