Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaraz mi wyłączą prąd, więc z pracy zarobkowej dzisiaj nici (niestety, oznacza to, że będę musiała spędzić nad nią upojną nockę :x ). Za to może znajdę chwilkę na obfotografowanie pokoi.

Poza tym Andrzej osadził futrynę drzwi z wiatrołapu do pomieszczenia gospodarczego, co oznacza, że może niedługo uda się wiatrołap wykończyć!

No i jeszcze zabrał się za osadzanie drzwi do "kabiny" prysznicowej w dolnej łazience. Może też wreszcie pomalujemy ją! Żeby uzyskała status "wykończonej" musimy jeszcze kupić te dekorki z kwiatkami i wybrać lustro. Miało być zwykłe - przyklejone do ściany, ale ostatnio zaczynam się skłaniać ku takiemu z wbudowanymi lampkami (diodami). Jakieś rady?

A pewnie, że nie wezmę, skoro mi ciągle takie :evil: minki pokazujesz!!!! Boję się, grzybki jadalne wszystkie są, ale co niektóre tylko podobno jeden raz - tak było Agduś :D :wink:

OK, może być tak? :D

Ja Ciebie love, tylko Ty nie chcesz mnie love. :D

A pewnie, że nie wezmę, skoro mi ciągle takie :evil: minki pokazujesz!!!! Boję się, grzybki jadalne wszystkie są, ale co niektóre tylko podobno jeden raz - tak było Agduś :D :wink:

OK, może być tak? :D

Ja Ciebie love, tylko Ty nie chcesz mnie love. :D

Jak to nie chcę Ciebie love, co Ty ględzisz :o Ja Ciebie też love!!!!!

Przepraszam, przepraszam, przepraszam!!!!!! Z rozpędu się tam wpisałam :oops: Nie zdążyłam usunąć, za późno się zorientowałam i był tam już Twój wpis :oops:

Edziu, bardzo proszę, przenieś te moje wymądrzanie się z dziennika Agdusi do komentarzy, no bardzo proszę :oops: :oops:

Pomarańczyk jest zupełnie inny :oops: , znacznie żywszy, ale nie w kolorze pomarańczy, tylko troche jakby ceglany.

Wysokie łóżko odpada - Madzia regularnie spada z materaca na podłogę. Zresztą to najsensowniejsze miejsce na łóżko, a pod skosem się wysokiego nie postawi. Gdybyśmy się zdecydowali na drewniane, to pokoik będize taki w stylu Ani z Zielonego Wzgórza i to mnie kusi.

W ogóle odpowiadają mi pokoje tematyczne. Karla nie chciałaby mieć pokoju w stylu końskim? Jakieś drewniane belki, wiszące na haku ogłowie, szczotka, kopystka i zgrzebło? Nawet trochę słomy na podłodze by się wtedy zdało...

Pewnie, że by chciała i kto wie.... Jak już będziemy urządzać nowe wnętrza wszystko będzie można zrobić!! Sama (co zresztą być może dało się zauważyć, chociaż niekoniecznie :-? ) próbuję w miarę możliwości finansowych urządzić nasz pokój trochę tak "westernowo" :wink: (to niezbyt odpowiednie słowo) Nawet myślałam o jakimś siodle, rzuconym od niechcenia i służącym jako siedzisko. Ale przy obecnym metrażu pokoju dzienno-sypialno-jadalnianego to może być problem.

Agduś, jeszcze raz gratuluję!!! A skoro pomarańczyk bardziej ceglany, to tym bardziej szacunek - uwielbiam takie kolory!!!!!

Aga, jak miło, że wpadłaś!

Zestaw (poza ślizgiem kupionym na allegro) jest własnej roboty. Najpierw trochę projektowania, potem wizyta w tartaku i sklepach budowlano-majsterkowiczowych w celu zakupu różnych metalowych badziejstw, trochę myślenia koncepcyjnego, jak to wszystko do kupy zebrać i trochę roboty przy obrabianiu surowego drewna do postaci placu zabaw. No i jest!

Ruszajcie w nasze (głównie Andrzeja) ślady!

Noooo, światowa Kobita z Ciebie!!!! My Ciebie też żetę, (za Depsie to mówię ja, Braza, ale wiem, co mówię) :D

No i słusznie! :D

Ja Was żetę i liubliu. :D

I Braza dobrze gada. :D

Pokoiki obejrzę kiedy indziej, jak trochę czasu będzie. :roll:

Dzisiaj ździebko późno się zrobiło. :roll:

Mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone. :p