Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje dziecko jutro ma egzamin. Ostatni. Nie wiem, czy będzie czekała na wynik, czy przyjedzie w ciemno. Ona też nie wie. Może oprzytomnieje po. Teoretycznie od jutra ma przerwę semestralną, ale nie wiem, czy w tej przerwie są możliwe jakieś "dopytki" w razie W, czy dopiero po. Dziecko też nie wie. W każdym bądź razie jest opcja, że przyjedzie w najbliższym tygodniu. Pewnie na pewno, bo ma bilet na koncert w Krakowie.

Jestem pewna, że siary nie wypuścisz, bo moja wiara w Twoje mistrzostwo jest niezachwiana.

Jakiś wspólny międzyuczelniany język studencki? Syczenie, warczenie, jęczenie, marudzenie przyprawione z leksza złotymi myślami niby to z Schopenhauera... Kurczę, to niesprawiedliwe! Ja już swoje studia przeżyłam!

No ale dzisiaj mamy już tylko czarny humor, bo ostatni egzamin za nami i dziecko tkwi w zawieszeniu.

Ale pogoda! Przed południem w paski - słońce, chmurki, śnieg, słońce... A po południu śnieżyca, podczas której musiałam jechać na rowerze pod wiatr.

No ten Schopenhauer to i mnie atakuje co chwila, zaczynam nie lubić faceta a przeciez nic mi nie zrobił bo trzymałam się od Niego z daleka! No a teraz masz!

I jeszcze żółwik... No takie miłe stworzonko a zaczynam języka międzyuczelnianego używać gdy go widzę ....

No! Żółwik gada jakby się wychowywał w terrarium razem z Schopenhauerem. Dziwny duet...

Pogoda dzisiaj nas zaskoczyła. Całkiem ładnie było. A ja zamiast zalec sobie spokojnie muszę iść po Małgo na astronomię! Tam jest ciemno, zimno i źle! Mam ochotę wziąć lody z polewą, przykryć kocykiem i grać w canastę przez internet. Oczywiście zrobię to, ale dopiero kiedy wrócę z Małgo, czyli o jakieś dwie godziny później niż bym chciała.

Proszę bardzo: http://gryonline.wp.pl/

Dziecko wróciło z tarczą! Sesja zaliczona, tydzień zasłużonego nieróbstwa w domu przed nią. Nieróbstwa? Eeee, coś się wymyśli... Na razie popijamy szampana.

U nas też słoneczko dzisiaj było. Wczoraj przycinaliśmy krzaki, dzisiaj byliśmy na zimowej wymianie książek. Fajny pomysł.

Co popadło. Ja się nie znam i nie wiem, czy to dobrze teraz przycinać, ale widziałam, że na skwerkach przycinają drzewa, ciepło było, więc mnie natchnęło. Róże poszły pod sekator, badyle zeszłoroczne, których jesienią nie wycięłam (jednoroczne), wiciokrzewy i kilka gałęzi innych krzaków, które mi nie pasowały do koncepcji.

Też mam nadzieję, że następna sesja będzie łatwiejsza... także dla nas. Swoją drogą chyba nieźle ich przeczochrali w tej sesji.