Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W akademiku na pewno nie będzie kłopotu z nabyciem wspomagaczy, a i coś do sklejenia szafki powinno się znaleźć - w końcu jakoś sobie radzą... Tylko piwo trzeba mieć - podstawowa waluta, którą można zapłacić za klej i za robociznę przy sklejaniu też.

Trąbka nie lepsza?

Dziecko pojechało się edukować dalej.

A ja nabyłam śliczne zimowe butki za 60% ich ceny. Tanie i tak nie były, ale mam nadzieję, że posłużą długo. W tym roku już pewnie się nie przydadzą, bo u nas słoneczko i ciepełko było. Nawet zimowe kurtki poszły w odstawkę.

i awatar chyba ci sie tez z lekka zmienil?

nalewka przelana, niestety pozostalo troche metnosci mimo 4-krotnego filtrowania a to z powodu innego niz zwykle macerowania. w smaku nic nie traci natomiast sklarowana troche gorzej. wracam do starego sposobu nastepna razą. i przyznam sie bez bicia, ze nie dodalam pieprzu cayenne, bo suszki mi sie skonczyly.

dobrze, ze zrobilam jej wiecej o jedna butelke, bo jedna dla Agdusi, druga dla Zochny a trzecia rezerwowa. I do tej rezerwowej mezaty sie wczoraj przyssal, ten ktory nie lubi nalewek, bo niby sa babskie i slabe, wygulgal 4 kieliszki i mu zaszumialo:lol2:

Głęboko wierzę, że upijanie się czymkolwiek innym niż czysta (najlepiej białoruska) to słaby pomysł. Naleweczkę będę więc degustowała z umiarkowaniem.

Zobaczymy, co będzie z imprezką, bo Chorwatka z Erasmusa już przyjechała. Weronika ma ją obłaskawić i naprowadzić na myśl, że ona sama z chęcią przeniesie się na dwie noce do sąsiedniego pokoju, kiedy warunki (wolne wyro) będą sprzyjały. Na pierwszy rzut oka wygląda, że się uda.

Orzeł wylądował. Andrzej miał ubaw przy rozpakowywaniu paczki (wybuch w samochodzie kuriera by przetrwała), dzieci od razu zauważyły, że butelka śliczna i do decoupage się świetnie nadaje (co oznacza, że czekają niecierpliwie na jej opróżnienie), a ja się nie mogę doczekać degustacji. Coby mnie niekt o alkoholizm nie posądził, poczekałam na powrót Andrzeja. Za chwilę spróbujemy...