Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na razie mam piękną pogodę za oknem, a w planach na jutro szycie i teatr. Na prace ogródkowe na razie za zimno i za mokro. I dobrze, bo jeszcze nie dojrzałam do nich. Powoli zaczynam dojrzewać, kiedy przyglądam się wszystkiemu kiełkującemu, kwitnącemu, pączkującemu... Jeszcze trochę i się zabiorę za ogródek. Może najpierw jakieś zdjęcia zrobię?

U nas od rana świeciło słońce i już, już prawie zastanawiałam się nad jutrzejszą szaloną aktywnością, kiedy... się zachmurało. No to będę jutro sobie spokojnie szyła, a później pojedziemy do teatru.

Zdjeć nie zrobiłam, bo rano ciemiernik był w cieniu domu, a kiedy wróciłam w cieniu brzóz zza płotu. Jutro będzie w cieniu chmur.

ba, pogoda była ładna ale ja w pracy. Jutro muszę trochę wyjść z domu, choćby, żeby wyjść..

A wczoraj opalałam twarz w oknie w pracy. Tak pięknie świeciło słońce :)

Tak było wczoraj w ogrodzie:

10.jpg

To jest największy i najstarszy z moich ciemierników. Z tyłu widać białego.

11.jpg

Wcale nie miał ochoty na pokazanie wnętrza, ale wzięłam go podstępem.

12.jpg

Młodszy, wyższy, ale mniej bujnie kwitnący. Na razie...

13.jpg

Chyba już kończą kwitnienie. Trzeba przyznać, że są bardzo wytrwałe.

[ATTACH=CONFIG]350621[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]350622[/ATTACH]

Kiedyś posadziłam pojedyncze cebulki krokusów na trawniku i kwietniku. Większość przetrwała. Początkowo były tam pojedyncze kwiatuszki, a teraz całe kępy. I nawet kret, który był uprzejmy wycelować w tego fioletowego, nie zaszkodził mu.

[ATTACH=CONFIG]350623[/ATTACH]

A tak kwitnie krzaczek posadzony w zeszłym roku. Ino co to jest? Za Swaroga nie pamiętam.

[ATTACH=CONFIG]350624[/ATTACH]

Pierwszy dzień wiosny przywitałam wiosenną kanapką. Za to pogoda się nie popisała, jest ponuro i zimno, więc napaliłam w kominku i się cieszę, bo chociaż biletów zabrakło i dzisiaj na Preludium słowiańskie nie udało się iść, to mamy płytę z muzyką!