Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

U nas zawsze wszystko kwitnie później niż gdzie indziej. Nie wiem, czemu.

Coraz więcej tulipanów zabiera się za kwitnięcie. Pochwalę się, kiedy zakwitną.

Kupiłam wczoraj bratki, bo tanie, a mi wciąż brakuje kolorów, ale dzisiaj nie mogłam zabrać się za sadzenie. Może jutro nie będzie aż tak paskudnie, to je posadzę.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magnolia już już, różowe widać.

Forsycje uczulają??? U nas ich pełno w każdym ogrodzie... No to może dlatego kicham? Brzozy zresztą też kwitną i -co dziwne- nasza jabłonka stoi w blokach startowych. Dziwne, bo to jest rozsądna, późna jabłoń, która zwykle kwitnie po wszelkich możliwych przymrozkach w rodzaju ogrodnicy czy Zośka, a w tym roku tylko patrzeć, jak zacznie. Hm.. O roku ów! kto ciebie widział w naszym kraju! Ciebie lud zowie dotąd rokiem urodzaju,... może dalej się nie spełni.

u nas nie było źle, poszłam do pracy i mogłam sobie podziwiać słońce przez okno ;) Ponieważ jutro mam popołudnie wolne, to pewnie się skiepści. Co do jabłonki odszczekuję kalumnie, liście rozwinęła, z kwiatkami czeka. Czyli na razie zwyczajów nie zmieniła, nadal jest rozsądną jabłonką :D

Jak to dobrze, że chociaż jabłonki zachowują rozsądek w tym szalonym świecie!

Nie wiem, czy moje tulipany czynią rozsądnie, bo pogoda ponura i nie wiadomo, co jej do łba strzeli, ale przynajmniej ładnie wyglądają. Posadziłam je blisko domu, rozsądnie uważając, że o tej porze roku może być tak, jak jest - czyli raczej do przezokiennego podziwiania cudów natury niż do werandowania i innej zewnętrznej rekreacji.

moje tulipany są widoczne z tarasowego okna ;) Ale jeszcze nie kwitną. Na razie mam działkę na żółto, wszystko żółte kwitnie. Tak jakoś się złożyło.

Szukam gruszki konferencji...

U mnie typowo wiosennie, czyli żółto i różowo głównie.

Ewa, wydaje mi się, że w tym podlinkowanym sklepie mają. W każdym bądź razie do koszyka wsadzić się da.

35a.jpg

Znowu ciemiernik... Wiem, powtarzam się, ale ja go lubię bardzo. W tle tulipany, żeby było ciekawiej.

A teraz seria "Zwierzęta w ogrodzie"

36.jpg

34b.jpg

34d.jpg

35a.jpg

36.jpg

34b.jpg

34d.jpg

Mam jeszcze fioletowego barwinka, też pięknie się rozrósł i kwitnie na potęgę, ale jakoś uszedł mojej uwagi, kiedy z aparatem po ogrodzie biegałam.

Całkiem miła z niego roślinka - najpierw się zbierał powoli, ale w końcu rozszalał się i pięknie zadarnia rabatki.

A u nas po jednym dniu słońca dzisiaj wrócił deszcz. Rano było pochmurno, kole południa słonecznie, po południu lało, wieczorem przestało - ot tak, żeby się nie znudzić jednym rodzajem pogody. Jutro ma być podobnie, ale bez deszczu.

Mam nadzieję, że w sobotę pogoda pozwoli na cywilizowanie ogrodu.

Kotostwo było łaskawe pięknie zapozować do zdjęć, za co wdzięczna jestem niezmiernie.