Agduś 09.04.2016 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 U nas zawsze wszystko kwitnie później niż gdzie indziej. Nie wiem, czemu.Coraz więcej tulipanów zabiera się za kwitnięcie. Pochwalę się, kiedy zakwitną.Kupiłam wczoraj bratki, bo tanie, a mi wciąż brakuje kolorów, ale dzisiaj nie mogłam zabrać się za sadzenie. Może jutro nie będzie aż tak paskudnie, to je posadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.04.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Magnolia już już, różowe widać. Forsycje uczulają??? U nas ich pełno w każdym ogrodzie... No to może dlatego kicham? Brzozy zresztą też kwitną i -co dziwne- nasza jabłonka stoi w blokach startowych. Dziwne, bo to jest rozsądna, późna jabłoń, która zwykle kwitnie po wszelkich możliwych przymrozkach w rodzaju ogrodnicy czy Zośka, a w tym roku tylko patrzeć, jak zacznie. Hm.. O roku ów! kto ciebie widział w naszym kraju! Ciebie lud zowie dotąd rokiem urodzaju,... może dalej się nie spełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.04.2016 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Paskudnie było, więc jako wyrodna matka wygoniłam dzieci do sadzenia bratków. O dziwo nie protestowały... Czas najwyższy na poprawę pogody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.04.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Pojechałam do Danusi m.in. z zamiarem (dośc mglistym, ale jednak) wykopania maków ... Nie wyszło, żadnej się nie chciało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2016 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Maki nie uciekną... Pogoda jest konsekwentna, ja niestety nie mogę być równie konsekwentna w nieróbstwie - do roboty trza było iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 u nas nie było źle, poszłam do pracy i mogłam sobie podziwiać słońce przez okno Ponieważ jutro mam popołudnie wolne, to pewnie się skiepści. Co do jabłonki odszczekuję kalumnie, liście rozwinęła, z kwiatkami czeka. Czyli na razie zwyczajów nie zmieniła, nadal jest rozsądną jabłonką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2016 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Jak to dobrze, że chociaż jabłonki zachowują rozsądek w tym szalonym świecie! Nie wiem, czy moje tulipany czynią rozsądnie, bo pogoda ponura i nie wiadomo, co jej do łba strzeli, ale przynajmniej ładnie wyglądają. Posadziłam je blisko domu, rozsądnie uważając, że o tej porze roku może być tak, jak jest - czyli raczej do przezokiennego podziwiania cudów natury niż do werandowania i innej zewnętrznej rekreacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.04.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 O właśnie Agduś, moje kwitnące tez w większości przezokiennemu ogladaniu i podziwianiu służą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2016 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Latem z-tarasowe preferuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.04.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 moje tulipany są widoczne z tarasowego okna Ale jeszcze nie kwitną. Na razie mam działkę na żółto, wszystko żółte kwitnie. Tak jakoś się złożyło. Szukam gruszki konferencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2016 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 http://www.drzewa.com.pl/760-grusza-konferencja-pyrus-communis-konferencja-.html?search_query=pigwa&results=13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.04.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Sęk w tym, że wszędzie już wykupione. Sadzi się do końca kwietnia i już nie mają sadzonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.04.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 U mnie jest szaleństwo, na razie wszędzie fioletowo-bordowo - no tak się złożyło. Kupilismy 2 lata jabłonkę, ciekawe, czy w końcu chociaż jeden owoc będzie miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.04.2016 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 U mnie typowo wiosennie, czyli żółto i różowo głównie. Ewa, wydaje mi się, że w tym podlinkowanym sklepie mają. W każdym bądź razie do koszyka wsadzić się da. Znowu ciemiernik... Wiem, powtarzam się, ale ja go lubię bardzo. W tle tulipany, żeby było ciekawiej. A teraz seria "Zwierzęta w ogrodzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.04.2016 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.04.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 super masz wiosnę a to niebieskie to bodziszek czy co insze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.04.2016 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Barwinek.Dziękuję w imieniu wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.04.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 o widzisz do zapisania celem nabycia:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.04.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 prawdziwa wiosna, sliczne tuli-pany barwinek ekstra, zawsze mi sie podobal ale u mnie bylo dla niego za sucho, szkoda bo ladny. a kotostwo jak sie wiosennie przechadza po rabatach:D:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.04.2016 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Mam jeszcze fioletowego barwinka, też pięknie się rozrósł i kwitnie na potęgę, ale jakoś uszedł mojej uwagi, kiedy z aparatem po ogrodzie biegałam.Całkiem miła z niego roślinka - najpierw się zbierał powoli, ale w końcu rozszalał się i pięknie zadarnia rabatki. A u nas po jednym dniu słońca dzisiaj wrócił deszcz. Rano było pochmurno, kole południa słonecznie, po południu lało, wieczorem przestało - ot tak, żeby się nie znudzić jednym rodzajem pogody. Jutro ma być podobnie, ale bez deszczu. Mam nadzieję, że w sobotę pogoda pozwoli na cywilizowanie ogrodu. Kotostwo było łaskawe pięknie zapozować do zdjęć, za co wdzięczna jestem niezmiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts