Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Ten pająk na barwinku to mnie w trąbę zrobił w pierwszym momencie ... myślałam, że barwinek taki dziwny środek ma ...

Pięknie! A kotostwo i tak wszystko przewyższa!

Mój ciemiernik wypiścił jednego kwiatka i 2 nowe liście, musi coś z niego jednak będzie!

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno coś z niego będzie. Moje też się powoli rozpędzały. Daj mu czas i kochaj go, a się odwdzięczy.

Ten pająk to kwietnik. Samice potrafią zmieniać kolor w zależności od tego, na jakiej roślinie siedzą. Widziałam jaskrawozielone, białe, żółte i brązowe kwietniki w ogrodzie.

Tym razem coś bardziej budowlanego. Mamy takie ozdoby na słupkach ogrodzeniowych. No wiecie, lewki na ogrodzeniu są w modzie...

47.jpg

48.jpg

49a.jpg

Ładne? Rysiek nie był uprzejmy zapozować, bo cały dzień ciężko pracował w ogrodzie ...

46a.jpg

... jako nadzorca. Pańskie oko konia tuczy, więc wszystko kwitnie pod nadzorem Rysia.

47b.jpg

47b.jpg

47.jpg

48.jpg

49a.jpg

46a.jpg

Mój też ma jednego kwiatka i okazał się być biały. Może wypuści jeszcze kilka?

PS wydawało mi się, że post Brazy jest ostatni a nagle mi się pojawiło pół strony zdjęć. Czary???

A tak poza tym, to koty na słupkach fajnie wyglądają. To jest przewaga kotów nad psem :cool:

U mnie burzy nie było, trochę padało po południu. A dziecko czeka na burzę, jak na wybawienie, bo myśli, że pyłki zmyje. I nie ma

Psa też można posadzić na słupku. Wymaga to wprawdzie pewnego zachodu (odpowiednio szeroki słupek, schodki i nauczenie psa), ale się da. Jednakowoż lwy na słupkach są znacznie częściej spotykane niż wilki. Klasyka gatunku...

Mój największy ciemiernik rośnie w niewłaściwych dla niego warunkach (za dużo słońca), a jednak rośnie jak szalony. Po prostu czuje, że go kocham.

Hiacynty też mi się zmutowały.

41.jpg

Znowu zdjęcie poziomo!

52b.jpg

Pepe Pan Królik był na spacerze.

53.jpg

Żonkile zakwitły. Tylko czemu tak mało ich? W zeszłym roku było mnóstwo, teraz są trzy.

53b.jpg

Wreszcie pamiętałam o fioletowym barwinku.

55.jpg

41.jpg

52b.jpg

53.jpg

53b.jpg

55.jpg

Bo opaska opaską a żyć trzeba, a żeby żyć trzeba jeść!

U Ciebie naprawdę się dzieje! Moje barwinki w lesie .. no nie dosłownie. Agduś, a jakby Ci się chciało pamiętać i przywiozłabyś mi pare odrostów tego fioletowego barwinka .... tak ładnie proszę!

Jak ładnie. A przecież to tylko kilkaset km różnice ;) U mnie pośrednio jest. Gorzej, że śliwki kwitną i czereśnie a tu przymrozki na następną sobotę zapowiadają. jak je zabezpieczyć?