Agduś 18.04.2016 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Braza, nie m sprawy. Na wszelki wypadek przypomnij przed wakacjami.Wusia, a jakby tak spróbować wysłać? Wykopię, zabezpieczę korzenie i w pudełku powinno bezpiecznie dotrzeć. Nie wiem tylko, czy teraz, kiedy kwitną, czy lepiej poczekać.U nas też kwitną. Może te przymrozki sobie darują nadejście? Bardzo lubię czereśnie... Po słonecznej niedzieli w nocy zaczęło rzucać żabami i lało jeszcze pół dnia. Myślę, że przyroda jest podlana i gotowa na kolejne słoneczne dni. Pogodo, słyszysz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.04.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Aguś no jakby Ci się chciało byłabym dozgonnie wdzięczna też bym mogła coś poskubać jakbyś miała na coś ochotę może po kwitnieniu lepiej będzie dla roślinki:hug: ja też jeszcze wczoraj sypnęłam iglaczki na łezce bo resztę małż posypał i też lało jakby się wściekło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.04.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Przypomne, przypomnę ... jeśli sama nie zapomne ... U mnie dopiero pączki są więc nawet przymrozki niestraszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.04.2016 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Co Wy o tych przymrozkach? Sprawdzałam prognozę i u nas tylko odczuwalna nocą ma być poniżej zera, a taka normalna zawsze (znaczy w ramach istniejącej prognozy) powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.04.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Nic mi nie wiadomo o przymrozkach ale dziewczyny gadają to może coś w tym jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.04.2016 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Znajdź kota, albo dwa Łatwe było? Te tulipany na pierwszym planie to są z Holandii, w samym Amsterdamie kupione. Wciąż czekam aż się objawią te, które miały być czarne (no, prawie czarne) i ciemnofioletowe. Może są na razie w paczkach? W tle widać magnolię-która-ocalała. Otóż zanabyłam czas jakiś (dłuższy raczej) magnolię. Uparłam się, że ma być gwiazdkowata i zółta, bo biało-różowe kielichowe są zbyt oklepane. Szukałam, szukałam i znalazłam. Był sobie w doniczce taki mały patyczek i miał przywiązaną etykietkę ze zdjęciem mojego marzenia. Patyczek kosztował niemało - tyle samo albo i więcej niż dorodne sadzonki z kwiatami w pozostałych donicach. No ale cóż - za marzenia się płaci. Zapłaciłam, posadziłam, chuchałam, dmuchałam, a patyczek rósł sobie powolutku. Już dawno przerósł sadzonki z kwiatami, ale uparcie wypuszczał tylko liście. No i wreszcie w zeszłym roku strzelił pąkiem kwiatowym. Jednym. Czekałam, codziennie patrzyłam, czy moje żółte gwiazdkowe cudo już się rozwinęło i.... objawił się pewnego dnia kwiat - biały, kielichowy. No wnerwiłam się, za sekator chwyciłam i już miałam gada uciachać przy samej... ziemi, kiedy jednak coś mnie ruszyło (sumienie?) i dałam mu żyć. Na razie! I wiecie co? No popatrzcie: Tak, to jest żółte. Gwiazdkowe nie, ale żółte. To może jednak ostatecznie pozwolę mu żyć? Morał? Sami sobie wymyślcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.04.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Pierwszy kot - z samego przodu, oszukany bo porcelanowy albo kamionkowy, diabli wiedzą, drugi - w głębi między czerwonymi tulipanami! Ha! Taka jestem spostrzegawcza! Nie wszystko co gwiazdkowe jest gwiazdką ale może być żółte ... to tak mnie naszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.04.2016 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 1. Brawo! 2. Głębokie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.04.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Czy u Was nie wieje...? Zdjęcia megaoptymistyczne i ciepłe... przynajmniej n pierwszy rzut oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.04.2016 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Słonecznie jest, ale nie ciepło. Tak na jakąś cienką kurtkę. Wieje umiarkowanie, chwilami mocniej (kiedy jadę na rowerze pod wiatr. Tak w ogóle nie jest źle, ale na weekend zapowiadają gorzej. A szkoda, bo planowałam jakiś wypad w pobliskie góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.04.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 ta magnolia może być rozwojowa. Moja w pierwszym roku kwitła sobie biało a z roku na rok jest coraz bardziej różowa. Więc jak ta jest już żółta, to może i krój się jej z wiekiem zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.04.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Usatysfakcjonowana jestem! Podziwiam magnolie, piekne są ale jak dotąd skutecznie bronię się przed szaleństwem ... Ciekawe, jak długo jeszcze będzie mi się to udawało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.04.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Brazula ja już poległam ale to wina TAR-ci:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.04.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 ale o co chodzi? jaka moja wina:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.04.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 o magnolię Słonko:rotfl: zaczęłam oglądać te Twoje i szlag trafił moje mocne postanowienie żeby nie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.04.2016 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Ale niby dlaczego się bronisz??? Masz tyle miejsca, że możesz sobie posadzić magnolie we wszystkich możliwych kolorach. Pogoda dzisiaj wytrzymała, więc ogródek znów się trochę ucywilizował. Andrzej dokończył rowek wokół kwietnika, a ja dopadłam przekwitnięte krzaki z sekatorem i potraktowałam je brutalnie. A skoro sekator tak dobrze mi w ręce leżał, to dopadłam jeszcze czarny bez, opitoliłam z suchych i niepotrzebnych gałęzi. Na koniec udało mi się bez większych strat własnych usunąć suche gałęzie z róży pnącej. Mamy dwie, pięknie kwitną - to fakt - ale dają popalić! Po pierwsze szaleją, rosną w którą chcą stronę i mają w nosie nasze plany (np. nie rozumieją, że musimy koło nich przechodzić i nie chcemy się przy tym skaryfikować), a do przycinania podchodzą bez zrozumienia i kłują ile wlezie. Na koniec zabrałam sie za przeglądanie ciuchów dzieci, coby oddać te za małe. Skąd nasze dzieci mają tyle ciuchów???!!! Ja przez całe życie tyle nie miałam, ile one dwie w tej chwili!Uff, siedzę z nogami wywalonymi na stół i uważam, że zasłużyłam na to. A, udało nam się otworzyć sezon tarasowy - Andrzej zdjął krzesła ze stryszku nad drewutnią i wypiliśmy kawę na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.04.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 To ja jestem lepsza, kawę na tarasie piłam juz w lutym i to bez rękawiczek! Musiałaś o tych różach? Moje wołają, że trzeba suche poobcinać a i tak wiem, że chociaż same chcą to będą kłuły .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.04.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Kurna, powinnam umyć taras... a niechcieja mam w rozkwicie Magnolie zawsze mi się podobały ale one mojej ziemi nie lubią... a wymieniać i dbać to mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.04.2016 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Znaczy jakiej nie lubią? Bo ja się nie pytałam tej mojej, czy jej się ziemia podoba. Kwaśną mam, normalną. Nasz taras też brudny, jako i podjazd. Poczekają. Od jutra ma być brzydko, mokro i zimno. Będę szyć... Nowy patchwork czeka na ścianie. Ale najpierw buty sobie jakieś jutro kupię. Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.04.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 No u mnie kwaśna taka typowo leśna...A taki jeden facet, któren winszuje sobie posiadać kilka krzorów magnoliowych, przepięknych zresztą, mówił, że on ziemię wymieniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts