Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Ach, rozumiem, czyli to wyjazd oficjalny ku czci :)

Gratuluję przodka. Choć w zasadzie nie mamy na to wpływu. Ale i tak fajnie mieć takich znaczącyhc przodków, nawet jak ich nie wybraliśmy ;)

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

40 stopni w cieniu i wiatr taki, że krowy latają nad pastwiskami - dziwna pogoda!

Mamy już wizy, bilety i inne takie, więc możemy jechać. Za tydzień. Mam nadzieję, że tym razem będzie okazja, żeby sam Mińsk zobaczyć. Specjalnych przeżyć estetycznych na tle samego miasta nie przewiduję, no ale skoro się już jest, to trzeba zobaczyć i zdanie sobie wyrobić. Będziemy też w innych miejscach, np. tam, gdzie kiedyś stał dworek Marcinkiewicza i kolejnych pokoleń, w którym mój ojciec mieszkał podczas wojny, w miasteczku, w którym dziadek uczył w gimnazjum i innych znanych z bliższej historii rodziny. Nie pojechalibyśmy tam, gdyby nie ta impreza.

Fajnie mieć takiego przodka. A duma? Nie widzę sensu rozpatrywania poczynań przodków w kategoriach dumy-wstydu. Można ich szanować lub nie, ale duma i wstyd dotyczą, moim zdaniem, tylko poczynań, na które miałam wpływ.

No teraz to ja szczękę zbieram z podziwu! Cudowne te róże i cała reszta flory! Nie ukrywam jednak, że mistrzowskie spojrzenie z góry zrobiło na mnie największe wrażenie.

W związku ze zdjęciami: spróbuj wyczyścić wszystkie ciasteczka w przeglądarce. Mój problem z wrzucaniem zdjęć właśnie takowe miał podłoże i nie chwaląc się, sama do tego doszłam - czy ja już wspominałam, że jestem genialna? - więc jakby co, może i w twoim przypadku wywalenie ciasteczek pomoże.

Co tak robi?

2.jpg

2a.jpg

Świeczki robią za przyciski, coby wiater nie porywał podkładek ze stołu na tarasie. I cóś wydłubuje z nich zawartość.

Mam dwie koncepcje:

1. Ptak (ale jaki i po co?)

2. Szerszeń (ale one na budowę gniazd obskubują gałęzie bzu z kory, gniazda są papierowe, a nie woskowe).

Inne pomysły?

Widziałam gałązki bzu obgryzione przez szerszenie.

http://images39.fotosik.pl/1726/a863756211451f32gen.jpg

Zdjęcie powyżej nie moje - ktoś je wrzucił na forum ogrodnicze. Szerszenie potrzebują ligniny do budowy swoich gniazd i właśnie tak ją zdobywają.

http://i461.photobucket.com/albums/qq339/KamilB/2010/szerszen.jpg?t=1293814236