Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Klima z przesadą używana może być wkurzająca, ale taką z umiarem używaną to bym nie wzgardziła.

Kurczę, myślałam, że kiedy wszystkie dziecka opuszczą przedszkole i nauczanie początkowe, to mi się skończą zadania typu "używając przedmiotów dostępnych w domu około 11 wieczorem, uszyj strój leśnego duszka (śnieżynki, Indianina, Tatara, pszczółki, księżniczki, Ani z Zielonego Wzgórza, czajnika itd. - niepotrzebne skreślić) i przygotuj scenografię. No dobra, nie było, że o 11 wieczorem, ale strój Piotrusia Pana trza było wyzdajać i okno, coby miał jak wlatywać do pokoju. Na szczęście kiedyś szyłam leśnego duszka, którego fragment po drobnych przeróbkach (uwzględniających między innymi fakt, że dzieci rosną i umożliwiających noszenie broni białej) nadał się dla Piotrusia. U Chińczyka nabyłam za jedyne 12 zł zielone getry, stroju dopełnił mój własny zielony T-shirt wzbogacony w listki na ramionach. Dzieci wspólnymi siłami namalowały okno, które Andrzej umocował w MCDiS w sposób umożliwiający szybki demontaż i ponowny montaż podczas zmiany dekoracji/miejsca akcji. Nasz udział dopełniły koce, poduszki, pościel, materiały różne i piankowy miecz. W sumie trzy pokaźne torby. Na jogę nie poszłam, bo w ostatniej chwili przypomniałam sobie, że trzeba jeszcze wyciąć cień. W zamian wzbogaciliśmy się chwilowo o kij od miotły zachachmęcony z MCDiS po przedstawieniu (dzieci bożyły się, że "tata przywiózł go z domu"). Kij, przywieziony po przedstawieniu na rowerze (z narażeniem życia rowerzystki i przypadkowych przechodniów) trza oddać.

No dobra, najważniejsze, że zdobyli 1 miejsce. I tak najpiękniejszy był widok żywiołowej radości aktorów podczas ogłaszania werdyktu.

Upał trwa. Sucho! Szlag!

JAk to dobrze, że nie mam już takich atrakcji :) Nie umiem robić przedstawień. Ba, kiedyś miałam przygotować lekcję biologii (w LO) i wszyscy prawie pomarli z nudów na tejże... Co jest o tyle dziwne, że podobno u studentów miałam wysokie notowania jako prowadzący zajęcia. No, ale tam były inne oczekiwania ;)

Tym razem przygotowywałam tylko kostium i kawałek dekoracji, przedstawienie reżyserowała nauczycielka angielskiego. Jednakowoż zdarzyło mi się pisać scenariusze, reżyserować lub współreżyserować, a nawet grać, chociaż ta ostatnia funkcja najmniej mi pasuje. Lekcje i insze zajęcia mogę prowadzić, ale z dziećmi nie młodszymi niż 10 lat.

Z kijem spróbuję pogadać, ale on wygląda mi na małomównego. I jakby wszystko jedno mu było, gdzie jest.

Psucz wreszcie wyprałam. Upał taki, że wyschła przed popołudniem. Dziwne, bo piorę ją w czasie upału, a ona wcale nie wygląda na zadowoloną. Miałam nadzieję, że jej podszerstek wyjdzie, ale guzik. Trochę wyczesałam, jednak wciąż wygląda jakby się do zimy szykowała.

Co do podszerstka .. że tak od tyłka strony - furmigator (czy jak mu tam) widziałam w działaniu na własne oczy na Tyrionie - bomba i przymierzam się do zakupu. Podszerstek nie ma szans!

Skoro kij małomówny i jest mu rybka to go zostaw, nie stresuj go kolejną przeprowadzką!

Kiedy jedziecie na uroczystości?