Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Małgo usiłowała zainteresować liskiem jakiegoś bardzo poważnego pana, wprawdzie nie reprezentanta Parku Narodowego, tylko ratownika Horskiej Służby, ale bardziej odpowiedniej urzędowej osoby nie było pod ręką w Smokowcu. Pan stwierdził, że oni mają niedźwiedzie, które się tak zachowują, a co dopiero lisy, ale obiecał komuś to zgłosić.

Słuchajcie, dzisiaj po Niepołomicach takie cóś łazi:

DSC_0043.jpg

Ja wiem, że są Pola Chwały i dzieją się dziwne rzeczy, ale żeby aż tak???

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tym lisem i niedźwiedziem to się zgadzam.

W Niepołomicach w ten weekend, jak co roku, były Pola Chwały. Z całej Polski i nie tylko zjechały się tłumy rekonstruktorów i opanowały miasto. Magda i Małgo przez dwa dni chodziły w wikińskich kieckach, ale było im mało, więc wieczorem przespacerowały się po mieście nieco bardziej fantazyjnie ubrane. Myślę, że gdyby nie ta impreza, wywarłyby silniejsze wrażenie na ludziach, ale też i ludzi byłoby mniej w mieście o tej porze. Tymczasem spotkały całe tłumy rekonstruktorów i spacerowiczów, którzy mniej lub bardziej przytomni, reagowali obojętnie lub całkiem żywo.

No chyba tak, bo oni byli w stanie przyjąć jako fakt już prawie wszystko. Nawet taki widok.

W sumie to tylko jedno dziecko się poważnie przestraszyło. No człowiek, który z niepokojem pytał współpalaczy, czy widzą to samo, ale chyba się uspokoił, kiedy potwierdzili.

Zwłaszcza, kiedy człowiek zmęczony późną porą...

Jedni reagowali wchodząc w interakcję, inni oglądali się i komentowali, co my słyszeliśmy, inni nie widzieli - naprawdę albo programowo, jeszcze inni robili sobie z nimi zdjęcia.

A ja lubię jesień. Taka kolorowa jest i ciepła. Aż za ciepła, już nie wiem, czy mam podlewać jeszcze ogród, czy nie trzeba. Na wszelki wypadek podlałam to, co sadziliśmy ostatnio, a dużo tego jest. Obsadzamy nadal górkę i jeszcze dwa jarząby zanabyliśmy. Szwedzki i jakiś inny. Teraz ten inny jest piękny, bo całkiem pomarańczowy. Szwedzki się nie przebarwia jesienią.

My zrobiliśmy rabatę pod dużym oknem. Na razie dość pusta bo na szczęście przypomniałam sobie, że mam tulipany do posadzenia ... W następnym tygodniu zabieramy się za tą przy tarasie, będzie wesoło...

Też lubię jesień a szczególnie teraz, gdy popadało!