Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ano właśnie ... Nasza starszyzna miała obróżkę przez...3 minuty. Zaczęła się namiętnie czyścić i zahaczyła dolną szczęką o obrożę, chociaż wydawała się dość mocno przylegać do szyi. Trzeba było natychmiast ciachać i tak skończyło się obsypywanie naszych kici "biżuterią"!

Cztery koty przesiedziały dwa dni w domu, bośmy wyjechali bez nich na weekend. Powitały nas stęsknione krzykiem "wypuścić! natychmiast!!!" i pooooszyły! Na szczęście zdążyły już wiele razy wrócić i wyjść, a na koniec dostały puszkę i właśnie się starannie myją.

podrzucić moją bluzkę ;) Nie przepadam za prasowaniem Arek też, więc ten, kto się pierwszy złamie dostaje premię.. cudzesów. Mąż ma potrzeby koszulowe, więc zwykle na niego pada.

Psica nie zostaje. Mowy nie ma! Na zewnątrz nie ma budy, mieszka w domu, a w przeciwieństwie do kotów nie załatwi się do kuwety (zresztą tego bym nie chciała widzieć po powrocie...), a pozostawione żarcie pochłonie w całości od razu. Nie wyobrażam sobie zostawiania psa na dwa dni. Koty jednak bardziej samodzielne są.

Prasowania też nie lubię (mam koleżankę, która lubi). Ograniczam je do niezbędnego minimum. Odkładam rzeczy do prasowania i czekają, czekają, czekają... Czasem długo... Rzadko mnie napada. Szkoda czasu.

A ja nie pamiętam kiedy i co ostatni raz prasowałam.... Niestety, zrobiłam porządek w szafie i rzuciły się na mnie 3 bluzki koszulowe - niewyprasowane. Spojrzałam na wieszaki ... taaaak, są jeszcze dwie wyprasowane więc te zwinęłam i wcisnęłam na sam koniec półki :rolleyes:

A ja z tego wszystkiego dzisiaj trochę poprasowałam!

Poszłam tam z zamiarem szycia i włączyłam żelazko, żeby materiały wyprasować przed cięciem i tak mi jakoś oko padło na stos prasowania...

Z szycia nie zrezygnowałam jednak i lambrekin ma szanse powstać przed świętami.