TAR 05.12.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 juz sie tak nie chwal klucha gdzie?!?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.12.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 W sumie też wole meble wolnostojące ale nie wszędzie się da. Miałam wolną szafę w sypialni i ... szlag mnie na nią trafiał! No to sobie pierdyknęłam taką zabudowaną, na wymiar, jak chciałam. Ona taka zabudowana, że jak się uprę to i wybudować ją swobodnie mogę i praktycznie w każdym innym miejscu postawić, o ile wymiary pozwolą. Remont wewnątrz jako taki skończony ale wyposażenie .... nawet nie mówię, co jeszcze czeka w kolejce (i se qrna poczeka). Teraz najważniejsze jest otynkowanie domu i zabezpieczenie newralgicznych punktów (patrz ościeżnica drzwiowa) przed pazurami Taryi płytami Rodeo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.12.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Brazunia przemysl jednak te rodeo. Obawiam sie ze na pazury Taryi nie strzymaja. Ja ostatnio jednego nadtluklam prze przypadek kijem od mopa. A wcale nie zamachnelam sie. Jednak to delikatne i kruche za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.12.2016 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Też wolę wolnostojące, ale wbudowane wyszły taniej. Jakoś tak jest, ze te drugie Andrzej umie zrobić, a tych pierwszych nie. U Magdy w pokoju była niedawno rewolucja, kompletna przebudowa z wykorzystaniem tego, co się dało odzyskać. Wyszło fajnie, ale strasznie pracochłonne takie przemeblowanie. A ja lubię zmiany i mam do nich talent. Kiedy mieszkaliśmy na strychu bloku i nasze lokum miało 20m2 (całość, znaczy jedno pomieszczenie), co rusz zarządzałam przemeblowanie i po każdym było lepiej, funkcjonalniej i przestronniej. W normalnym mieszkaniu już rzadziej meble zmieniały położenie, ale i tak mieliśmy urządzone zupełnie inaczej niż wszyscy sąsiedzi (mieszkanie było małe i nieustawne, wiec wszyscy mieli dokładnie w tych samych miejscach postawione meble). Teraz taras czeka na zadaszenie i wymianę desek, bo te stare szlag trafił.A myśmy dzisiaj posprzątali takie zakamarki, w których sprzątania nie było od... nie pochwalę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.12.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 To mnie teraz zmartwiłaś TARciu, liczyłam na te płyty... Jakiś pomysł może na ochronę ściany przy drzwiach i tarasowych? Gdy mieszkaliśmy w jednopokojowym mieszkaniu non stop coś przestawiałam a szczególne natchnienie miałam, gdy Szanowny był na tygodniowym dyżurze. Nigdy nie wiedział, do jakiego domu wróci Po urodzeniu Karli w tym jednym pokoju mieliśmy trzy: salon, sypialnię i pokój dziecięcy. Teraz mniej wędruje z meblami bo pasuje mi to, jak jest. Chyba się starzeję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 przykro mi ale lepiej zebys wiedziala o tym zanim zakupisz i zrobisz. u nas na razie od frontu sie z tym nic nie dzieje ale bialasy tez nie skacza, bo im chwilowo ławka przeszkadza jedynie co widze u ciebie to drewno lub jakies plyty elewacyjne. mozna fajne dechy dostac na skladzie wcale nie drozej wyjdzie niz rodeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.12.2016 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Proponuję metal i szkło, będzie bardziej odlotowo wyglądało w lesie. Macie zimę? Braza nie, to wiem, ale Andrzej dzisiaj był całkiem niedaleko i tam zima była. U nas tylko zimno jest. Mrozik lekki trzyma, ale śniegu nie widać. Coś tam sypało delikatnie po zmroku. Jutro zobaczę efekty. Mikołaj u Was był? Nasze dzieci odwiedził, przy okazji zwyczajowo nam coś słodkiego zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.12.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Mikołajowi to ja muszę znowu w GPSa wpisać swoje dane adresowe .... Szkło i metal ... Oooooo! Bomba! A poważnie, no mam problem bo młoda skacze na klamkę z uporem maniaka i wydarła nam niezłą dziurę! Zresztą, widziałaś sama jaka z niej utalentowana bestyjka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.12.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 u mnie byl Mikolaj, taki do poryczenia. Ostatnia Babcie zabral nienawidze tego dnia, co roku zajebiaszcze prezenty nam robi, a to pozar, a to pogrzeb, a to wypadek. i swieta tez dupowate pewnie beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.12.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Tarcia, przykro mi... U mnie też nie za wesoło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.12.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 TAR-cia Kochanie mogę tylko tulać wirtualnie, przykro mi strasznie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.12.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Kochana, ja mam oskrobane drzwi - miałam zmienić panel przedni, ale doszliśmy do wniosku, że się nie opłaci- oskrobie następne. poza tym miałam wyskrobany styropian koło drzwi do muru. Arek naprawił i po prostu przykleił kawał płyty meblowej. Śliskiej, więc psu się nie podoba. A że brzydko wygląda? Cóż, ale przynajmniej ocieplenie nadal istnieje. No i wytresowani jesteśmy już mniej, bo do tej pory na lekkie skrobnięcie każdy w domu leciał otworzyć. A teraz pies odkrył, że jakoś mniej to działa. Cóż, drzwi są już zniszczone a bok zabezpieczony. No i pies zrobił się cierpliwszy jakoś, nie działa, to nie działa, widać trzeba poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.12.2016 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Tarcia, współczuję, I śmierci Babci i tego, że takie radosne dni źle Ci się kojarzą. Emi tylko trochę podrapała drzwi wejściowe i całkiem porządnie zgryzła drewniane do kanciapy, w której nocuje (w domu nie może, bo kiedy nie uważamy na nią, wyżera kotom z miseczek, włazi na sofę i łazi po salonie drapiąc podłogę), naruszyła też drzwi z wiatrołapu do domu, ale też tylko trochę. I całe szczęście, bo Andrzej nie ma cienia wyrozumiałości dla takich zniszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.12.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Oj, TARcia, nie doczytałam, tak mi przykro Ale ten rok już się kończy, będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.12.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 dzieki dziewczyny, bardzo to przezywam, bo to niespodziewane takie, pare dni temu rozmawialysmy o spotkaniu najpierw imieninowym a potem o swietach. po prostu wielki żal i smutek. słuchajcie w nowym roku MUSI byc lepiej, tego zycze sobie i wam. chociaz gdzie nie czytam to kazdy narzeka, nawet najwieksi optymisci. Osia, Wusia - bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.12.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Bardzo mi przykro mi TARciu. Nasza sunia skacze uparcie, naprawdę muszę coś wymyślić. Może Porta coś poradzi gdy będziemy drzwi wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.12.2016 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.12.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Przepiękne...Też u Was tak pizga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.12.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Agduś, to u was tak pięknie? U nas deszcz padał a teraz wieje, choć nieprzesadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.12.2016 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Tak pięknie było wczoraj wieczorem. Dzisiaj, wbrew przepowiedniom, było słonecznie do południa, ale później się zachmurało.Zwolniliśmy Małgo z ostatniej lekcji, żeby mogła iść na konie. Andrzej zwalniając ją, nie podał takiego powodu, ale pewnie i tak się wyda. Wyobraziłam sobie swoją wychowawczynię z podstawówki, jak by zareagowała na taki powóz zwolnienia z lekcji. Chyba by się zatchnęła z oburzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts