EZS 15.12.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Zaraz, zaraz, to jak będzie wyglądała rekrutacja do liceum??? Bo ci, co są w 6 klasie rozumiem, że zostają w podstawówce jeszcze 2 lata i rekrutują się potem. A ci z 1 klasy zostają w gimnazjum i też rekrutują się za 2 lata? Czyli za 2 lata idą do liceów ci z 8letniej podstawówki i ci, co skończyli właśnie gimnazjum? To rekrutacja będzie na podstawie czego? Egzaminy zewnętrzne zrobią? A te 2 lata podstawówki wyrównają 3 lata gimnazjum? Przecież ci z gimnazjum będą rok starsi???? Nic z tego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.12.2016 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Nie znoszę pisu i jajek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.12.2016 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Ewa, nie tylko Ty tego nie rozumiesz. Mają być otwarte klasy liceum trzyletniego dla tych po gimnazjum i czteroletniego dla tych po ósmej klasie. Jednocześnie. Tak przynajmniej kiedyś czknęła wyszczerzona reklama protetyki. Oczywiście "wszystko będzie dobrze" i dla każdego znajdzie się miejsce w szkole. Zapomniała dodać, że zawodowej, bo właśnie wtedy uruchomione zostaną zawodówki. Przecież nie ma szans, żeby liceum, które co roku przyjmuje np. pięć nowych pierwszych klas, nagle przyjęło w jednym roku dziesięć. Może niektóre znajdą miejsce dla jednej - dwóch dodatkowych klas, ale na pewno nie będą to dobre licea, bo w nich już nauka odbywa się na dwie zmiany (od 7.00 do 18.-19.). Poza tym im nie będzie zależało na przyjmowaniu niedouczonej młodzieży po ósmej klasie, która nie zaliczyła żadnego programu. Już cieszą się te słabe licea, które z roku na rok walczyły o utrzymanie się przyjmując każdego kandydata, który się nawinął. One w tym jednym roku będą miały pełny nabór. A kto się i do takiego nie załapie, pójdzie do zawodówki, sprawiając, że pewna ogólnie nielubiana pani kolejny raz wyszczerzy sztuczne ósemki udowadniając, że odniosła sukces, ponieważ młodzież tłumnie garnie się do jej dzieła - szkół branżowych. Te, jako nowootwarte, będą mogły przyjąć każdą ilość uczniów, bo przecież chwilowo nie będą jeszcze miały starszych klas. Obawiam się więc, że nie będzie żadnego nacisku na licea, żeby otwierały od razu w 2018 roku klasy czteroletniego liceum. Wtedy tylko te najsłabsze otworzą nabór do takich klas, co pozwoli tej wyszczerzonej strzydze stwierdzić, że przecież młodzież miała możliwość pójścia do liceum, a skoro nie poszła, to znaczy, że za głupia jest.Oczywiście wszystko może się zdarzyć. Może wilczyca z Czerwonego Kapturka zmieni zdanie i stwierdzi, że niedouki po ósmej klasie nie poradzą sobie w liceach, więc dla tego rocznika nie będzie jeszcze czteroletniego liceum (po co marnować kasę na kształcenie skazanych na porażkę) tylko same szkoły branżowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.12.2016 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 o matko! A pod sejmem ruch. Że też nie mieszkam w Wawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.12.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Ewa wszedzie ruch, mam nadzieje, ze ci glupcy odpowiedzialnu za ten burdel, ktorego narobili w przeciagu roku odpowiedza za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.12.2016 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Zmarzliśmy dzisiaj na krakowskim Rynku. Tłumów, jak w Warszawie, nie było, ale trochę ludzi musiało się tam przewinąć przez tych chyba pięć godzin. My byliśmy prawie dwie. Może coś się zmieni? Nadzieja ponoć umiera ostatnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Ma za daleko i do Krakowa i Warszawy ale gdybym tam mieszkała, też bym poszła! Nie marzy mi się rozpiździawa ale niech te łajzy idą do ... diabła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2016 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Mam nadzieję, że nie skończy się na niczym. Nie może!A swoją drogą, to oni mają wyjątkowy talent do rozp... wszystkiego, czego dotkną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Oj mają! Ale to było widoczne już poprzednio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2016 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 No tak, szkoda, że nie dla wszystkich było to oczywiste. Rudy zażera się słonecznikiem. Najpierw nie nadążałyśmy z Magdą z łuskaniem, potem uratowały nas odwody w postacie Małgo, która przyniosła słonecznik łuskany i Rudy wreszcie się najadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Rudy obrażon, Czorny zajął posłanko Szarego, Szary ma to w prezydencie i śpi na kanapie... 3 światy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.12.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Określenie "ma to w prezydencie" jest cudowne. Ale cóż, zasłużył sobie gorliwie i mam nadzieję, że się przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.12.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 U nas sie przyjelo. Kto to czarny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Piękne! Nie znałam, ale zaczynam stosować od już. Nasze zwierza śpią uczciwie, każde w swoim miejscu. Znaczy Pan Pepe na górze hałasował przed chwilą dewastując pudełko. Dziewczynki pewnie siedzą już w domku, bo na polu ciemno i zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Moje wszystkie śpią, gnidy na sofach kociambry na łóżkach i też maja wszystko w prezydencie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.12.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 U nas sie przyjelo. Kto to czarny???? Kot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.12.2016 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Piękne! Nie znałam, ale zaczynam stosować od już. Nasze zwierza śpią uczciwie, każde w swoim miejscu. Znaczy Pan Pepe na górze hałasował przed chwilą dewastując pudełko. Dziewczynki pewnie siedzą już w domku, bo na polu ciemno i zimno. Ja mam wrażenie , że u nas nieuczciwie... bo nikt oprócz gospodinów na swoim miejscu nie śpi Moje wszystkie śpią, gnidy na sofach kociambry na łóżkach i też maja wszystko w prezydencie! Ty to masz szczęście BTW Tego prezydenta tom chyba popełniła se sama... niekcąco wyjszło Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Moose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.12.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Z całym szacunkiem Osiczko ale o tym erzacu tylnej części ciała to ja już gdzieś czytałam wcześniej ... ale i tak: Brawo Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.12.2016 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Ja nie czytam i nie analizuję... niestety mam co inszego na łbie.... więc jeśli z kimś tą samą myślą pojszłam, to przypadek:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.12.2016 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 nie ważne, w łodzi już się rozchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts