Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Człowiek na chwilę się zapodział gdzie indziej, a tu z wywalonymi jęzorami latają!

Cały dzień uczciwej roboty i wygląda na to, że się jutro wyrobimy, chociaż zaczętej poduszki nie skończę... Za to koszyczek na chleb jest gotowy.

Wszystkim odwiedzającym mnie tutaj i tym, których odwiedzam gdzie indziej, oraz tym, z którymi się tam spotykam, życzę wesołych, spokojnych, leniwych (no chyba, że ktoś woli pracowite) świąt.

To problem dzieciaków, a one przyzwyczajone od lat.

Natomiast to dzieło ...

6 (25).jpg

6 (19).jpg

6 (22).jpg

... ze smokiem i kotem na dachu...

6 (26).jpg

6 (27).jpg

... zabrałam na swoje patchworki. I tam już miałam problem, jak toto zjeść. Zostawiłam go jednak innym. Do czasu mojego wyjścia pochłonięty został ogródek i zwierzątka. Ja, jako wegetarianka, poprzestałam na choince.

I pierniczki na choinkę jednak były. Całkiem dobre to gotowe ciasto. Jeżeli za rok będzie, to nie ma siły, żebym swoje robiła. Wcale te moje domowe lepsze nie były, a ile roboty mniej!

6 (30).jpg

I choinka okazała się nad podziw prosta! Błoto trzymało się mocno i dziecka nieźle musiały z nim walczyć, ale warto było. Tak siedzę sobie teraz i patrzę na nią, a ona jak sztuczna wygląda - taka idealnie regularna i prościutka.

6 (33).jpg

Chwaliłam się, jaką ozdobę okna uszyłam?

6 (39).jpg

I na koniec fotorelacji, taki obrazek rodzajowy:

6 (41).jpg

6 (43).jpg

Ja bardzo lubię te lampki w firance. Lambrekin ma przyszyty rzep z tyłu i firanka przypięta do niego na swoim rzepie. Zamiaruję też takie coś uszyć w wersji codziennej.

I koszyczek na chleb sobie uszyłam a tych samych materiałów. Czemu ja nie mam jego zdjęcia? Nie wiem. A taka dumna z niego jestem!

hasło uszyłam przypomniało mi, że muszę maszynę wyjąć i zwęzić pasek od spodni, skrócić dziecku spodnie do capoeiry i coś tam jeszcze. A kysz.

A lambrekin ładny świąteczny. Choć w zasadzie już po świętach :(

7 (65).jpg

7 (75).jpg

7 (76).jpg

7 (64).jpg

Spacer zepsuli nam "wycieczkowicze" w wypasionym jeepie, którzy postanowili tę samą trasę pokonać swoim wspaniałym, wyjącym samochodem.

Dwa dni wcześniej byliśmy tam sami z Andrzejem. Koleiny na drodze przez Błoto wypełniały kałuże pokryte cienkim lodem. Jechaliśmy na rowerach, mój, na cienkich szosowych oponach kopał się i musiałam go chwilami prowadzić. Wczoraj było zimniej, szliśmy po grubym lodzie (rowery zostały, bo w Andrzejowym poszły szprychy i bał się jechać na nim po tych dziurach). Kiedy byliśmy prawie na końcu zaplanowanej trasy, usłyszeliśmy ryk silnika samochodu buksującego w błocie. Niestety wykopali się i dojechali do nas, żeby... zawrócić po chwili i jechać tą samą drogą. W efekcie wracaliśmy po błocie, bo pod samochodem lód popękał. Od czasu do czasu zakopywali się, samochód wył jak dusza potępiona, ale niestety ruszał dalej, rozkopując drogę i jej pobocza.