Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, niestety. A to jest obszar chroniony natura 2000. Droga jest przelotowa, chociaż nikt normalny nią nie dojeżdża. Na Błocie są domy, ale mają lepszy dojazd od drugiej strony. Pewnie do pól latem docierają tą "naszą", ale traktory się tak nie kopią w błocie. No i latem jest mniej bagniście.

A nowy rok powitaliśmy tak:

1 (3).jpg

1 (5).jpg

1 (7).jpg

1 (8).jpg

1 (12).jpg

Wczoraj zmarzły mi dłonie, dwa dni wcześniej wszystko, a dzisiaj stopy. Przynajmniej sprawiedliwie...

Lecę sprawdzić prognozę, bo zapowiadali mrozy po Nowym Roku.

Zdjęcia wyszły, bo ładnie było. Samo się pchało w obiektyw, żadnej sztuki nie trza przy takiej pogodzie.

u nas posypalo tyle co kot naplakal, kpina. chcialabym troche bialego niechby i miesiac. a potem moze przyjsc wiosna. jest zima, a zima pani kierownizko powinno byc zimno i snieznie. to z korzyscia dla kazdego, wybije robactwo, choroby i grzybuchy z korzyscia dla roslin i ludzi.

wuska, ty powinnas sie cieszyc, ze masz sneg, nie musisz martwic sie, ze rosliny ci pomarzna ani bawic sie w oslanianie. Agdus popieram cie mocno, tez bym chciala choc z 30 cm. od razu swiat piekniejszy. ostatnia zima ktora pamietam to jakies 6 lat temu, nie moglam z chaty sie wydostac, fajnie bylo:wiggle:

Ja to już nawet nie wiem, czy i ywentualnie gdzie mamy łopatę do odśnieżania. Od tylu lat była nieużywana...

Dzisiaj znowu zaczęło sypać po południu, chociaż w nocy i rano było bezchmurnie. Oby tak dalej! Jeszcze kilka takich dni i można będzie ulepić bałwana, a nawet wypróbować moje nowe od trzech lat narty biegowe.

Dzisiaj swoje królicze życie zakończył Pepe Pan Królik. Nie chorował, po prostu się starzał. Już nie szalał tak, jak dawniej, nie wyganiał kotów ze swojego pokoju, mniej jadł. Był z nami siedem lat. Nie wiem, czy to dużo dla królika, bo w internecie różne informacje można znaleźć. Mam nadzieję, że to było dobre królicze życie.

52b.jpg

Edytowane przez Agduś

szkoda królisia:( u Was na bank miał dobre życie

TAR-cia u mnie nawaliło tyle śniegu że miejscami mi się gora sypało do gumiaczków które mam o wysokości do pół łydek, zaspy się porobiły, ledwo drzwi wejściowe otwarłam bo nawiało i sypie sobie dalej, nie narzekam bo na weekend zapowiadają 20 stopni mrozu w nocy to niech roślinki mają kołderkę

Łatwiej znieść, kiedy zwierz żegna się z życiem z powodu starości. Zwłaszcza, kiedy ma się świadomość, że dało się mu najlepsze życie, jakie mógł mieć. Gorzej, kiedy dzieje się coś niezgodnego z naturą.

U nas śniegu niewiele. Dzisiaj widzieliśmy w lesie ślady jakiegoś desperata na biegówkach. Pewnie biedak musi je teraz szlifować i zaklejać, bo kamienie sterczały spod cienkiej warstwy śniegu.

Oglądam za to w tv apokaliptyczne wieści z Polski i nie mogę uwierzyć. Naprawdę taka zbiorowa skleroza ludzi dopadła? Przecież kilka lat temu takie zimy były zupełnie normalną rzeczą. Metr śniegu mógłby wywołać sensację, ale nie tych kilka centymetrów!!! Przypomniało mi się, jak moja kuzynka z Francji jakieś ćwierć wieku temu opowiadała mi, że u nich 5 cm śniegu to już koniec świata, klęska żywiołowa, zamknięte szkoły i apokalipsa na drogach. Śmieszyło mnie to wtedy niepomiernie, a teraz mamy to samo u nas.