Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

pewnie trzyma się w domu a wiosną idą do ogrodu. Te w domu teraz kwitną, widziałam w Lidlu.

Nie poszłam na basen bo mi zimno wywaliło. Głupio tak pływać i rozsiewać wirusy.

W dzień jest OK, -5 ale rano samochód marudzi przy odpalaniu. Biegać przy tych temperaturach nie radzę, nos nie nadąża z ogrzewaniem powietrza, można sobie płucka odmrozić ;)

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moje nie wsadzniete cebulki hartuja sie na tarasie, ciekawe czy przezyją, niby w kartonie to nie powinno nic im byc. mama mowi ze nawet jak je wsadze w lutym to wyleza tyle ze pozniej. zostaly mi do wsadzenia czosnki, narcyzki, tulipany i lilie. no i moze pare krokusow. przy odwilzy cos tam poprobuje powsadzac. ale ta pewnie niepredko.

Gardło jednak nie boli. Nie umiem oddychać nosem, kiedy biegam, więc i tak ziaję paszczą. Może dlatego mnie wieczorem straszyło.

W zeszłym roku zaszalałam z sadzeniem różnych takich. Jeszcze kilka krzaczków na górkę i będzie dość... do następnego razu.

U sąsiadki na otwartym terenie było dzisiaj -5 u siebie nie spojrzałam, ale i tak cieplej. Ten las to jednak zbawienie!

Śnieg leży to o ogrodzie nie myślę ale wiosną pewnie świra dostanę i znowu zacznę nabywać jakieś cuda ...

Brazula znaczy dla mnie wiosna bo roślinki przyłażą:rotfl: przy okazji oduczam kumpla palić bo pokazuję Mu coraz to nowe śliczności a On się ode mnie głupawką zaraził i kupuje i za chwilę na fajki Go stać nie będzie:rotfl: przyjemne z pożytecznym;)

Widocznie nie brakuje Ci na roślinki.

U nas odwilż, ale sypie śniegiem od czasu do czasu, więc ogólnie bilans wychodzi na zero. Tyle że jezdnie czarne, nawet ta przed domem, po której można było na łyżwach posuwać.

Dziecka startowały w gminnych zawodach pływackich i się pochwalę, że dobrze im poszło.

A poza tym w prima aprilis będzie Preludium Słowiańskie. Już nabyliśmy bilety, bo w zeszłym roku zabrakło.

W dodatku kupiłam sobie czapkę! Przymierzyłam, spojrzałam w lustro pełna obaw i nie uciekłam z krzykiem, więc nabyłam.

Czyli ogólnie jest dobrze.

Na fajki nie braknie, najwyżej się pożyczy ;)

Czapki teraz są różne wyprzedazowe, szkoda, że tak mało jest twarzowych. Kupiłam kiedyś jedną i chodzę w niej "na okrągło" choć zmaltretowana jest. Ale odkupić sensownej nie mogę.

Odwilż u nas też jest.

Rok temu kupilam dwie sliczne czapki w rossmanie a w tym roku na wyprzedazy w pazdzierniku w decathlonie. te z rosmana bardziej wydanie eleganckie. Ale i jedne i drugie twarzowe i pasuja w zasadzie do kazdej kurtki, a kosztowaly grosze 9,99 a te z decata to dwustronne. Kremowa fuksjowa i kremowa turkusowa. Te z rossmana pudrowy roz w komplecie z szalem 15 zl.

Kominy mnie strasznie czochrają i ograniczają pole widzenia. W czapkach zazwyczaj wyglądam jak półdupek zza krzaka. Rzadko się zdarzają takie, w których nie straszę.

Wszędzie śnieg, a u nas nic nie sypie! Nie mogło by to równiej podzielić? I tamci teraz zasypani byliby szczęśliwsi, i my...