Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyznaję się bez bicia zaczynam nabierać wstrętu do śniegu. A ta swołocz jeszcze leży i pewnie poleży, bo temperatury raczej bliżej i poniżej zera niż wyżej.

Mam kilka jabłek, jutro zawieszę! Ale napisz jeszcze jak ten sznurek mocować - na ogonku?

A te antypoślizgowe to ja mam podobne albo takie same jak te z czerwonym na Allegro.

Kupowałam jakoś okazyjnie i na zasadzie "a nuż się przyda", no i się przydaje. Znowu z nimi biegałam.

I ciąg dalszy obrazków porannych:

4 (31).jpg

4 (33).jpg

4 (39).jpg

4 (41).jpg

4 (45).jpg

5 (35).jpg

Śliczny, dorodny kogut! Bardzo mi się podobają, bo takie kolorowe i obłe są.

Króliki mieszkają na polu. Mają domek - pokój z przedsionkiem. Każda jego ściana (także ta pomiędzy pokojem a przedsionkiem) jest z dwóch warstw desek ze styropianem pośrodku. W domku mają furę siana. Kiedyś wkładałam tam rękę, żeby sprawdzić, czy nie marzną, i całkiem ciepło mają. W zeszłym roku dysponowały jeszcze pokaźnych rozmiarów norą, ale po akcji "świerzb" nora została zasypana, zabetonowana i zakryta siatką. Pewnie wiosną wykopią nową.

5 (39).jpg

5 (54).jpg

5 (59).jpg

5 (74).jpg

U nas śniegu niet. Andrzej zawiesił dzisiaj resztę kulek dla sikorek, więc nabyliśmy zapas. Choćby zima do maja potrwała, mamy czym karmić ptactwo.

Śliskość jest wkurzająca, ale przy bieganiu te nakładki sprawę załatwiają, więc i do chodzenia wystarczą. Tyle że po takim zmrożonym śniegu wogle niewygodnie się biega - wszystkie nogi mnie bolą.