Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może dla przyjemności? Przecież oni nie mają mniej zwykłych przedmiotów tylko więcej wf, więc nie straci. A może najlepszy kumpel idzie do tej klasy, albo nauczycielka wf jest ładna? A może klasa ma mieć profil szermierki i Młodemu spodobała się broń biała.

Koledzy w tym wieku są ważni, ale nie nalezy się nimi przejmować...

Przeczytała wczorajsze zwierzenia Gowina i już taka pewne nie jestem. To znaczy mój optymizm więdnie i dopuszczam nawet, że wprowadzą odpłatność na trzy-cztery. ten p.. bławatek najpierw mówił o medycynie, jako o kierunku zamawianym, bo lekarzy brakuje, a teraz już mówi o odpracowaniu ceny studiów. Ile trzeba będzie pracować w naszych warunkach, jeżeli koszt medycyny = 6*40 tyś czyli 240 tyś za studia? Tak można w USA, gdzie lekarz zarabia, ale nie u nas. Toż to u nas jak kredyt hipoteczny na 30 lat. Ale jeżeli lekarzy usadzą z aprobatą społeczeństwa, ze nie będą wyjeżdżać, , to potem poleci reszta pod pretekstem, że nie może być równych i równiejszych i inne kierunki trzeba podciągnąć. I społeczeństwo zanim się obudzi, że nie tylko ci chciwi lekarze tracą, lecz inni też, to będzie zrobione w karolka.

Mówiąc o profesurze miałam na myśli, że zmiana regulaminu studiów w ich trakcie może nie przejść. Ale z drugiej strony mamy państwo bezprawia i wszystko możliwe. Nie wiem.

Nie sądzę, żeby dzielili to na etapy - polecą od razu po całości. Uzasadnią, że państwo kształci za darmo (znaczy za twoje, ludu, podatki), a absolwenci za granicę zwiewają. Taki argument przemówi zwłaszcza do tych, którym odpłatne studia wiszą zwiędłym kalafiorem, bo albo nie studiowali i dzieci na studia nie zamierzają posyłać, albo studiowali w jakiejś śmiesznej szkółce, co to trzeba się raz na pół roku w niej pokazać i czesne regularnie płacić, żeby mieć papierek. Czyli do lepszego sortu, czyli wyborców. No bo co się będą uczyć za ICH pieniądze (nieważne, czy płacą podatki, czy nie), wykształciuchy jedne! Reszta sobie poszumi, poujada, pojazgocze i tyle. A na pińcetplus trochę kasy się uskłada.

Trzeba wymyślić nowe...

Na szczęście dzisiaj piątek! Deszcz pada i trochę, odrobineczkę, umył powietrze u nas. Już nie Airmagedon, ale tylko "Ryzykownie! To zdecydowanie nie jest dobry dzień na przebywanie na zewnątrz.". Pojechałam do Krakowa, tam nieco lepsze powietrze niż u nas. Pooddychałam sobie trochę, poplotkowałam i kupiłam przecenione wdzianko, a teraz mam komputra, herbatkę dobrą, słonecznik (ostatnio łuskam kompulsywnie) i dobrze mi.

Najważniejsze, żeby masażysta był trzeźwy, Ty się rozluźnisz po winku...

Pistacje też lubię kompulsywnie skubać, ale one drogie, skubane,... A słonecznik tani, więc kupuję po 20 paczek i skubię kilka dziennie.

Winka może też się napiję, ale to dopiero, kiedy dziecka wrócą do domu. Na razie są na SEMINARIUM w Krakowie.

Noo,juz po. Moge lykac procenta. Ide sobie lynchburga przygotowac. Po kazdej wizycie mojego pana odlatuje. Ma magiczne rece. Nic nie boli nie strzyka rozluzniona na maxa jestem. Tylko taka spiaca :D mysle, ze w koncu postawi mnie do pionu. Po ostatnich cwiczeniach dawno nie czulam sie tak dobrze a potem masaz. Normalnie rozpasanie na maksa:D