Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mokosz raczej. Dla nas łaskawa, wiosna już idzie na pewno. Ptaki się drą wiosennie, chociaż do karmników wciąż przylatują. W lesie pachnie przedwiośniem, ciepło jest i po ostatnich deszczach mokro. Do biegania nawet za mokro, kałuże i błotko, buty przemoczyłam, ale dla roślinek dobrze, bo śniegu nie było, nic nie stopniało i strasznie sucha ziemia była. A do tego pizga, więc smogu nie ma. Żyć, nie umierać! Tylko że mnie noga znów boli po bieganiu, nie wiem, czy do pojutrza się pozbieram, a w środę na basenie ciągle szkoły zajmują tory.

U mnie piżdzi jakby się wszystkie wichry razem spotkały i nie bardzo wiedziały, w którą chcą iść stronę! Lało nawet przez moment ale dzięki temu prawie już zlodowacenia nie ma. Za to w związku z corocznym (jak sie kufa okazuje) odświeżaniem lasu znowu mam rozjechana drogę, no szlag by...

Pizga i leje na zmianę, takoż nie wysycha wcale. Ciemiernik marnie wygląda, Boguś go zadeptał i zaczynam się martwić. Znaczy pewnie z ziemi ruszy, ale kiedy?

Kurier przywiózł dzisiaj żarełko dla zwierzów i insze takie zapakowane w pokaźny kawał folii bąbelkowej. Siedzę i pękam... Do rana mi wystarczy. :lol2:

A moje nic! Nie tylko te zdeptane przez Bogusia, te przed domem na razie też śpią.

Folia całkiem już popękana. Za mało było...

Mieliśmy dzisiaj i słońce i deszcz i wszystko pomiędzy. Pizgało przy tym zdrowo, więc pojechaliśmy na rowerach do lasu.

Na rowerach dziś to było można, ale wodnych. Ciemiernik jeden zielony kwitnie w najlepsze ale kolorowe jakieś oklapłe, połamało je pod śniegiem, czy co? Muszę je obejrzeć dokładniej, ale mi się nie chce łazić po dworze. Przemykam tylko do samochodu ;)