Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rudy umie się stresować, oj umie! Trzeba go było widzieć u weterynarza, kiedy miał ranny ogon! Wolę sobie tego nie przypominać. No i nie był szczęśliwy, kiedy mu zastrzyki dawałam. Po pierwszym razie wiedział doskonale, po co go kładziemy na sofie. Potrafił tak skórę napiąć, że nie mogłam znaleźć "szczypa" na odciągnięcie do zastrzyku.

Nie wiem, czy wygrał, czy się poddał, ale mam wrażenie, że w każdej z tych sytuacji nie byłoby takiej sielanki. Przegrany były odganiany z wrzaskiem, przy wygranym nasze byłyby zestresowane. Koty sąsiadów mieszkają obok znacznie dłużej, a Miśka wciąż na nie warczy.

Dowiedziałam się przypadkiem, że kotek prawdopodobnie mieszka jakieś 300 metrów od nas. Wciąż nie wiemy, dlaczego odwiedza nas w takim rytmie (nie ma go dwa-trzy tygodnie, a później przez jakiś czas codziennie. W każdym bądź razie bezdomny raczej nie jest. No i jak on oczarował nasze koty, że go zaakceptowały? To największa zagadka.

A swoją drogą, nie próbował wejść do domu? Bo jakby go koty wpuściły, to myslę, że by znaczyło bardzo silne zakumplowanie :)

Wiecie, że u mnie rano było -2!!!!!

u nas tez pizga dzis i to bardzo, na zewnatrz jedynie +10 ale przymrozku nie bylo wiec clematisy na tarasie "sie wietrza" o by tylko wiatr im nie zaszkodzil zbyt mozno bo pizga od poludniowego zachodu. wybralam dzis dechy na taras i na skrzynie warzywniakowe :)

one juz sa wstepnie impreggnowane czyms bezbarwnym, nie tym zielonym szajsem, choc i te zielne sa dostepne ale niewiele taniej. starczy tylko olej polozyc. dechy beda kladzione jednak dopiero po zabudowach, wczesniej mija sie z celem. tak dojedziemy dechami do ram zabudowy i wszystko ladnie zlicujemy i obrobimy