Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

7 (19).jpg

7 (15).jpg

Takie tam wiosenne widoczki z ogrodu...

A dziecka nasze dzisiaj rekonstruowały na Rękawce. W sukienkach wełnianych i przemoczonym skórzanych butach. Zarzekały się, że nie marzną. Mam nadzieję, że się nie załatwiły, bo nie mają czasu na chorowanie - Magda od jutra ma egzaminy gimnazjalne, a Małgo pojutrze jedzie na plener kółka plastycznego.

7 (30).jpg

Po pierwszym dniu Magda umiarkowanie zadowolona. Znaczy z polskiego bardziej, z historii i wosu mniej.

Dzisiaj śniegu już nie dosypało, a wczorajszy był uprzejmy się stopić w ciągu dnia. Jednakowoż spektakularnej zmiany na lepsze nie przewidują. Coś czuję, że plener będzie raczej wewnętrzny niż plenerowy...

Ścisłe i przyrodnicze. Magda zadowolona z matmy, ale z przyrodniczych to już nie. A przecież w olimpiadzie startowała i nieźle jej poszło (do województwa zabrakło czterech punktów). I tak wszystko się okaże dopiero kiedy podadzą wyniki.

Dzisiaj rano odwiozłam Andrzeja na pociąg, Magdę na egzamin, Małgo do szkoły z plecakiem (każdy kurs w inną stronę), następnie wróciłam do miejscowości z pociągiem i załatwiłam sobie naprawianie nogi już na koniec czerwca. Wieczorem odstawiłam Weronikę na siatkówkę i pojechałam do miejscowości z pociągiem na patchworki, tamże z pociągu dotarł Andrzej i tak się zakończyły podróże w dniu dzisiejszym. Ale nie dzień, bo dziecka upiekły jabłka pod kruszonką. Studentka jutro jedzie do Gdyni, ale znowu wróci za tydzień na długi weekend. Ale się w tym roku najeździ!

No właśnie, co to jest K24?

Podobno weekend był? Tylko czemu taki krótki?

W sobotę kursowaliśmy z dziećmi od rana do wieczora. W przerwie nabyliśmy deski na łuki kompozytowe jesionowo - dębowe i cztery krzaczki na górkę, a jako że pogoda łaskawie pozwoliła, chociaż rano lało, to posadziłam sześć krzaczków. W niedzielę mieliśmy gości i weekend zniknął. Kolejny też minie szybko. Właściwie to chyba do czerwca wszystko będzie szybko mijało, bo na ten przykład czerwiec mamy dokładnie zaplanowany.

Dzisiaj wtorek, więc łykend najwyraźniej był niedawno. I to nawet słoneczny w połowie wtorek!

Doszłam do wniosku, że poczta to nadzwyczaj zabawna instytucja. Chciałam wysłać małą paczuszkę i zależało mi, żeby szybko doszła. Pani poradziła mi kuriera pocztexu za cztery dychy z gwarancją dostarczenia w czwartek. Cena średnio mi podeszła, więc zapytałam o tańszą opcję. Jest, a jakże - paczka priorytetowa, która wcale się tak nie nazywa oficjalnie. Zapytałam, na kiedy dotrze. "Nie ma gwarancji" - odrzekła pani z okienka. No to czym się różni paczka priorytetowa, która się tak nie nazywa, od zwykłej? "No powinna szybciej dojść" - super, ale gwarancji, że tak będzie, nie ma. Za to jest tańsza od kuriera. Jedyne dwie dychy. Nie pytałam, ile kosztuje "zwykła" paczka, która również się tak nie nazywa. Wypisałam kwitek na "paczkę 24h" bez gwarancji, że dotrze w 24h (zwykła to "paczka 48h", ale też bez gwarancji, że dotrze po 48h), zapłaciłam w końcu też niemało i wygłosiłam uwagę, że poczta to zabawna instytucja. Teraz się zastanawiam, czy pani z okienka w ramach zemsty nie szmajtnęła mojej paczki 24h pod ladę na 48h...

Edytowane przez Agduś