Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie jakieś mocno drapieżne ptaszysko od jakiegoś czasu się pojawia. Piękny jest, jasnobrązowo-ciemnobrązowy... Psy gonią go namiętnie a on ma to gdzieś. Jeśli za jego sprawą zmniejszy się pogłowie gryzoni to ja go nawet kołderką przykryję!

A ja usiłowałam ogarnąć mszyce i one się k.... mnożą w postępie geometrycznym. Idę po chemię! poddaję się ekologicznie, trudno.

A poza tym u nas zimno i mokro a ja mam zapalenie zatok i najchętniej zaległabym w łóżku, ale muszę zrobić slajdy na wystąpienie. Błe...

Wspaniale podlało mi ogródek. Zimno, więc rozgrzeszyłam się z ogródka. Mszyce polałam wczoraj mydłem i muszę Cię Ewa zasmucić - róża potraktowana kiedyś chemią ma ich tyle samo, co te polewane mydłem. Teraz chemii i tak się nie da, bo róże kwitną na całego.

Cebulki tulipanów nadal leżą i czekają. Jutro pewnie ich też nie schowam, bo mam insze plany.

Prace ogródkowe to dla mnie zdecydowanie nie DAL. Książka owszem.

No, poniedziałek mamy z głowy. Nie był taki zły... ale na prasowanie znowu nie znalazłam czasu. Za to cebulki zapakowałam. Poddałam się i uszyłam tych dwadzieścia parę woreczków. Pocieszam się, że to nie na jeden raz. Chyba powieszę te cebulki z drewutni. No bo na strychu za gorąco, w garażu śmierdzi... Dobrze im będzie w bawełnianych woreczkach pod sufitem w drewutni?

Nie mam domku gospodarczego jeno drewutnię. W garażu śmierdzą tylko spaliny, nie wiem, czy to przeszkadza cebulkom, ale mnie by przeszkadzało, więc im tego nie zrobię.

Upał był dzisiaj straszny. Po każdym wyjściu z domu doceniałam chłód jego wnętrza. Gala Inspiro za nami. Poziom przedstawienia starszej grupy teatralnej (nasze dziecka między innymi) bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Naprawdę świetni byli. Niestety przyjemność oglądania zepsuły dzieci z grupy baletowej. Najpierw dwie dziewczynki usiadły na proscenium, potem dołączały do nich kolejne, beztrosko wysłane przez rodziców do koleżanek. W pewnym momencie kręcące się, wstające i gadające bachorki obudziły we mnie mordercze instynkty. Rodzice jednak nie widzieli problemu. "To przecież tylko dzieci." Może i tak, ale co myślałam sobie o rodzicach, to już inna sprawa.

Na wieczornego pożegnalnego grilla rodziców z klasy Magdy już nie zdążyliśmy. Jutro wycieczka w Pieniny (klasa Małgo + rodzice) i ognisko klasowe po powrocie. Starsze dzieci wybierają się na Noc Kupały i bez trudu namówiły Małgo, żeby chciała tam też dotrzeć po ognisku. Fajnie, ale impreza ma trwać do 3 w nocy... Niby nic dla naszych dzieci, ale te młodsze muszą iść do szkół rano.

no bo teraz chyba sie wykopuje cebulki tulipanow zeby je wsadzic jesienia. dlatego rezygnuje z cebulek takich ktore ciagle sie wykopuje i wkopuje, wybieram wieloletnie. trudno nie bede miala tulipanow ale akurat cebulowych nie cierpie sadzic :)

a moga nie isc do szkol rano? male wagary?