Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A myśmy spędzili dzisiaj całkiem przyjemny dzień. Najpierw lekcja wychowania obywatelskiego, później lekcja historii kultury (trzeba dbać o edukację dzieci).

Znaczy po demonstracji poszliśmy do Jamy Michalika na różne dobre rzeczy. :lol2:

Jak to jest - wieczernica czy wieczornica? Niby wieczorem, ale mi się jakoś pcha na usta pierwsza wersja... dlaczego mi się pcha?

Może to tak, jak z włączaniem. W mojej rodzinie żeńskiej wszyscy włanczali. Niby wiem, że włącznik to włączyć, ale włanczanie jest silniejsze. Potem gdzieś doczytałam, że to regionalizm, prababcia z Wielunia pochodzi i tam podobno włanczali. ???

Jak się tu polonistycznie zrobiło ;)

Kocia przecudnej urody, problem w tym, że nawet gdyby przełamać opór mojego małżonka przeciwko dokocaniu domu, to oporu moich kotów nikt nie pokona. O ile jest szansa na małe ciąteczko, oczywiście nie bez hyczenia, obrażania się i awantur, o tyle dużego kota nie przyjmą.

Pogoda wróciła i można na rowerze jeździć.

Jaki ten internet przydatny! Z tydzień temu znalazła mnie na fejsbuczku koleżanka z liceum, z którą ostatni raz widziałyśmy się po maturze (dawno temu). No i spędziłyśmy wspaniały wieczór na plotkach. Przy okazji znalazłyśmy świetną kawiarnię w Krakowie. Same korzyści!

A dzisiaj siedzę sobie sama w domu! Dobrze mi.

Też dziś mam samotny wieczór i też mi dobrze :) Ja się nigdy nie nudzę :no:

A ono kocię okazało sie kocurkiem i już został pozbawion klejnotów rodowych i wrócił na taras, mieszka w budce, stołuje się bez skrępowania i zwiewa na nasze próby podejścia... niech sobie będzie dzikusek dochodzący ;):bye:

Sama w domu to ja większość roku jestem i...wcale mi to nie przeszkadza! Gorzej, gdy zrobić coś trzeba cięższego..

Co do "wieczornica" i "wieczernica" to mam takie same przemyślenia, jak i Wasze!

Co jeszcze...? Ano, kociambry mam dwa i na razie chwatit...