Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba jednakowoż tęskno by mi było za rodziną, gdybym na dłużej została sama w domu, ale przyzwyczaiłam się do tego stanu przez lata mając dla siebie co najmniej kilka godzin dziennie i teraz mi tego brakuje. No cóż - coś za coś...

Ja też dawno nie byłam do niedawna, bo kiedy byłam dawno, to było tak smętnie, że później już nie byłam, a teraz byłam, żeby dzieckom pokazać i szybko uciec. Tymczasem tam takie pozytywne zmiany!

Wczoraj rano trochę siąpiło, więc pojechałam Pegazem. Po południu wyszło słońce i miałam wyrzuty sumienia, że w taką pogodę jeżdżę autkiem zamiast na rowerze. Na dzisiaj nie zapowiadali opadów, więc mimo porannego siąpienia wzięłam rower - ciapało cały dzień... Jutro jadę Pegazem.

Masz takie same rozterki, jak ja :) No, latem. Teraz na rowerze nie lubię, w ciuchach, kutrkach...

Ale latem jeżdzę i też rano wstaję i myślę- będzie padać, nie będzie, rower? auto? I najbardziej mnie wkurza, jak biorę auto a potem jest piękna pogoda i kiszę się w puszcze metalowej a wyobraxnia podsuwa obraz rowerowej wolności ...

Do bliższej, czyli podstawówki zaledwie 4 km, do dalszej, czyli gimnazjum, 6 km z haczykiem ponoć. Kiedy przejeżdżam z jednej do drugiej jakieś 3, sądząc po czasie jazdy (nie mierzyłam). Takoż nie jest daleko.

Jaki piękny smog mamy. Już, a to dopiero listopad. Do wiosny daleko...

Czyli to nie od czekolady, tylko od smogu? Znaczy czekoladę mogę wpierniczać bez ograniczeń, byle w masce chodzić? ok. Dzięki za tę wiadomość!

Słoneczko dzisiaj i smog aż dusiło. Wsiadłam do samochodu. Bez maski, no bo bez przesady, ale zaraz kaszleć zaczęłam. Dobrze, że w domu mamy wentylację mechaniczną z filtrami. Zastanawiam się tylko, czy nie ma lepszych filtrów, coby je wymienić.

U nas jeszcze za bardzo nie palą, więc jest dobrze. Ale jak spadnie temperatura kilka stopni, to znów wróci.

Za to ładne słoneczko było. widziałam je przez szybę, bo musiałam do ojca jechać :(