Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mię też. Właśnie się dowiedziałam, że powinnam wychowywać swoich uczniów zgodnie z Dekalogiem:

"Program Wychowawczo – Profilaktyczny ukierunkowany jest na:

(...)

4) postępowanie zgodne z Dekalogiem, jako podstawowym wzorem moralnym i kanonem człowieczeństwa;"

No i mam problem, bo o ile z przykazaniami od czwartego w górę większych problemów nie mam, piąte rozszerzam nawet na wszelkie istoty żyjące, dziewiątego łamać nie mam zamiaru albowiem jestem heteryczką, a o pożądaniu męża nic tam nie ma, z dziesiątym bywa gorzej, bo przyznam, że czasem pożądam, ale do kradzieży się nie posunęłam, o tyle trzech pierwszych przestrzegać nie mogę. I co teraz? Wychodzi na to, żem niemoralna i nieczłowiecza jest...

no to niech wywala, niech tez wywala te ktore na religie nie chodza i do kosciola - kto im zostanie????

po kilkunastu latach w miare wolnych znowu jestesmy w komunie ty razem czarnych sukmanow, dewotow, idiotow i ciemnogrodzian. :sick::sick::sick:

Aga mam nadzieje, ze nie bierzesz tego na serio:cool::lol:

Znaczy, że niby jak? Sądzisz, że nagle zacznę do kościoła chodzić ze strachu przed oceną moralności, która ponoć nas czeka? Otóż nie zacznę. Tak jak ja szanuję czyjąś wiarę, tak samo szanowana ma być moja niewiara. Toleruję krzyż na ścianie w klasie, acz sensu jego tam istnienia nie pojmuję. Zastanawiam się, co by było, gdybym powiesiła na innych ścianach biały pentagram, swargę, półksiężyc, gwiazdę Dawida, wizerunek Latającego Potwora Spaghetti, lunulę. Czy inni wykazaliby się taką samą tolerancją?

oczywiście że nikt nie uszanowałby Twojego prawa do wieszania innych znaków na ścianach, mnie tak samo wnerwia jak ktoś na siłę twierdzi że jego racja jest najprawdziwsza i każdy ma przyjąć jego rację za swoją, każdy niech wierzy w co chce

No to masz zagwozdkę. Wróciłaś do zawodu w czasach niepewnych i niemiłych. W dodatku wrednych, bo jak kark zegniesz, to ci za jakiś czas to wypomną, a jak nie zegniesz, to ci wypomną dzisiaj. Pomijam fakt, że dzieci wyczulone są na kłamstwa i chyba niczego mniej nie szanują, niż oportunistycznych nauczycieli. Przechlapane :(

Ja też mam kiepsko, bo niby pracuję na tą moją profesurę i serio zastanawiam się, czy mam się spieszyć, czy przeciwnie. Raz, że podpis kogoś, kogo można postawić przed trybunałem stanu, może być nieważny, dwa, że mało przyjemny...