Agduś 10.12.2017 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Ja mam ten luksus, że nie boję się oceny moralności, póki będzie to robił dyrektor, a nie katecheta. Szkoła jest społeczna, wprawdzie o uprawnieniach publicznej, ale chyba trochę mniej zależna od świętojebliwego kuratorium. Drugi mój luksus polega na tym, że w razie czego z głodu nie umrzemy, wiec mogę sobie pozwolić na komfort zachowania twarzy inie będę potrzebowała lustra z wycieraczkami. Byliśmy wczoraj w kinie na Blade Runnerze, dziecka się zabrały z zamiarem obejrzenia Thora, ale się okazało, że mają dwa dni promocji i na Thora nie ma już biletów. No to dziewczyny poszły na Morderstwo w Orient Ekspresie, a korzystając z promocji kupiliśmy bilety na dzisiaj: my - Morderstwo, dzieci - Thor.Blade Runner świetny - zachował się mroczny klimat oryginału, a historia jest zupełnie nowa, chociaż to niewątpliwie kontynuacja. Morderstwo ... bardzo dobre - kawał porządnego filmu kryminalnego.Thor - dzieci wyszły z mieszanymi uczuciami, ale zadowolone, że widziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.12.2017 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 KOCHANI FORUMOWICZE, już dwunasty raz dzieci z Ogniska Marymont przygotowały prace na aukcję. Są w tym roku też prace Tajemniczej Forumowiczki, które przesłała kartki do Ogniska. Zapraszamy do licytowania. Dzieci wiedzą, że my nie zawodzimy. Mieć pod choinkę prace dziecka - to podnosi na sercu, to radość, to prawdziwe święto... Aukcja trwa do 17 grudnia do godziny 22. A w poniedziałek wysyłamy prace. http://forum.muratordom.pl/showthrea...-dzieci-zobacz http://forum.muratordom.pl/showthrea...-Tu-licytujemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Nie będę się rozpisywać na temat moich poglądów bo wszyscy je znacie i wiecie, że dalekie są od obecnie jedynie słusznych. Szlag nimi wszystkimi, mam ich w głębokim chociaż mnie straszliwie wku.rwiają... Trochę śniegu nap spadło, po czym Tyrionek rozorał wszystko walcząc z miską, Tarya walcząc z Tyrionem o miskę a następnie zaczęło mżyć czymś, bo nie wiem jak to nazwać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.12.2017 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Poglądy mamy podobne... spalą nas na stosie albo wyślą na Magadan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2017 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Biorąc pod uwagę, jak szybko się cofają wgłąb historii, to do stosów mamy już niedaleko. Wyczytałam dzisiaj o tej karze dla TVN. Mamy już cenzurę, bicie demonstrantów, przewodnią siłę narodu, inflację... Galopują na wstecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.12.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Byłam świadkiem (radosnym i szczęśliwym) upadku tego durnego socjalizmu i wtedy nie sądziłam, że przyjdzie mi doczekać jego zmartwychwstania Radykalizm nie jest moją mocną stroną ale tej bandy to ja bym się pewnie nie zawahała w Kosmos wysłać, niech Klingoni się z nimi męczą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.12.2017 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Popieram. Ja bym im jeszcze kilka nieprzyjemności zrobiła wcześniej.Teraz mają zamiar zacząć cenzurować internet, więc długo już sobie tak swobodnie nie ponarzekamy. Jeszcze niedawno myślałam, ze jakikolwiek atak na internet z ich strony będzie pięknym samobójem, ale już tak nie myślę. Wodę w kociołku podgrzali już tak mocno, że żaba niedługo się ugotuje, ale nie wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.12.2017 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 sama nie wiem, może młodzi się ockną? z kim nie rozmawiam, to jest przeciw a sondaże pną się w górę. Sondaże kłamią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.12.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 zalezy gdzie sondaze sa robione zauwazcie ze sondaze im sie pna w gore zawsze po jakims idiotyzmie tudzież czyms kontrowersyjnym i wtedy jak za machnieciem czarodziejskiej rozdzki ukazuje sie sondaz opiewczy obecna wladze. jak tylko cos spier....la to juz nastepnego dnia od rana sondaz wisi, ze im przybylo %. prlowska propaganda. sondaze sa robione w kosciele na wsiach. Bo niestety na wsiach oni maja duze poparcie z kim sie nie gada to chwala pisdzielow. w miescie jest inaczej. poza tym pomyslcie z kim rozmawiacie, raczej we wlasnym gronie z ludzmi o podobnych pogladach wiec dlatego sie wam wydaje, ze nikt ich nie chce. a wystarczy na wioche pojsc do kosciola i posluchac kazania, tego co ludzie mowia po mszy - nie jest tak rozowo. i to nawet u nas w pomorskim gdzie pisiorow nigdy nie lubili. jednak moga mi naskoczyc, paszport wlasnie sobie wyrabiam na wszelki wypadek i jakby co spadam stad. moj patriotyzm zostal skutecznie ubity. a jeszcze niedawno nie wyobrazalam sobie innego miejsca do zycia niz Polska. Ostatnio zapytałam meza co by zrobil jakby zaczela sie jakas wojna, powiedzial mi tak: Jeszcze 10 lat temu to by walczyl a dzis stwierdzil, ze bierzemy manatki, bialasy i spadamy, nie bedzie podkladal glowy za nieudacznikow, pokurcza i jego miot, pokolenie metro sretro, sutanny, poebow smolenskich, pisiewiczow i wszystkich innych poparancow. i wiecie co przyklasnelam mu. taki mamy wlasnie obecnie stosunek do tego teoretycznego kraju. :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.12.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Tarcia, zgadzam się z Tobą w 100%, tylko z Emi i kotami będzie trudniej... Jednakowoż też uważam, że ewakuacja to jedyne wyjście w sytuacji kryzysowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.12.2017 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 niestety wojny mają to do siebie, że spadać można zanim się zaczna, ale wtedy wszyscy myślą, że to przecież niemożliwe. A jak już się zaczyna, to można najwyżej w bory tucholskie lub inne, bo za granicą to nikt nie kocha uciekinierów. Co do sondaży, pewnie masz Tarcia rację. Ale mają to do siebie, że napędzają się. Opublikują jeden robiony a reszta tedy myśli, że taki trend i się poddaje. My jeszcze jesteśmy szczepieni na propagandę, ale młodzi? Oni tego nie rozumieją, nie znają. Łykają, jak bułeczki. A starsi niektórzy nie zwykli myśleć, nigdy nie myśleli, więc nic nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.12.2017 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Mam nadzieję, że tu sobie tylko tak teoretyzujemy. Dzieciom jednakowoż kazałam spadać stąd, bo nie wierzę, żeby kiedykolwiek normalność w tym kraju była bezpieczna, nawet jeśli teraz jeszcze wróci. Zbyt łatwo manipulować tym społeczeństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.12.2017 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 To samo powtarzam swojej latorośli: zjeżdżaj stąd, gdziekolwiek a później szukaj swojego miejsca. TARcia dobrze gada. Mój patriotyzm został zamordowany i mam gdzieś, co się będzie działo. Poważnie myślę o Nowej Zelandii ale skąd ja szmal na przewóz psów i kotów wezmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.12.2017 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Przejazd to pikuś - chałupkę się sprzeda i wystarczy, gorzej, że nie wiem, za co tam żyć i z kim pogadać po polsku. Tam - znaczy gdziekolwiek, gdzie mi pozwolą zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.12.2017 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 jedyna nadzieja w dzieciach, że wyniosą się w jakieś sympatyczne miejsce i że będą tam na tyle potrzebne, ze pozwolą przyjechać rodzinie w ramach łączenia rodzin Braza, niestety New Zeland wybredna jest prawie jak Australia. Mają ścisłe preferencje co do zawodów osiedleńców. Wiem, bo 3 moich kolegów tam wylądowało. Łatwiej im było, bo wszyscy pracowali najpierw w Anglii a to dobra przepustka w świat. tak prosto z polski nie mieliby dużych szans. Ale teraz faktycznie pieją peany, jak dobrze, jak miło. Tylko leczą się w Polsce, choć bilety drogie. Ciekawe.... Wiecie, jak nie jestem taka wyrywna. Mieszkałam rok w Londynie. Do dziś pamiętam ten horror ze znalezieniem mieszkania, szkoły dla Zuzy, zadomowieniem się. A ja przecież miałam pracę i to dobrze płatną. Znałam język. I szczerze współczuję tym, którzy jadą w ciemno w nadziei, że się ułoży. Nie jest łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.12.2017 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Dlatego właśnie ja wciąż widzę się tutaj, chociaż marzy mi się emigracja wewnętrzna. Na razie jednak nie mogę się na nią udać, bo to, co się dzieje, dotyczy mnie w bolesny sposób. Byle tylko dzieci wykształcić i wysłać w świat, byle się tam urządziły, a wtedy emigracja wewnętrzna, kwiat lotosu na gładkiej powierzchni jeziora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.12.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 emigracja wewnętrzna też nie wypali, rzeczywistość nas dopadnie.Może by tak iść do polityki i zacząć zmieniać swiat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2017 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Masz mój głos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Do polityki idą ci, którym się w życiu nic nie udało i nic nie potrafią.... nie mają pomysłu na swoje żucie.... w polityce tylko q.rwa i złodziej.... Nie idź do tego bagna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.12.2017 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 No nie do końca, zdarzyło się parę osób, które nie umoczyły się w szambie. Fakt, że to wyjątki, w dodatku bardzo nieliczne, ale się da. Problem w tym, że w polityce selekcja negatywna jest bardzo silna. Nie macie wrażenie, że ewolucja człowieka wyhamowała z piskiem opon i zaczyna jechać na wstecznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts