Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Dzisiaj byłam w pracy od 7.20 do 17.10. W sobotę od 7.20 do 18.10. Po powrocie jem coś i przygotowuję się do lekcji na następny dzień. To ostatnie tygodnie przed egzaminem gimnazjalnym, więc muszę to planować precyzyjnie. Załatwiam jednocześnie trzy wycieczki, w tym jedną na cito do Gdyni. Organizuję też jedną imprezę na zaraz, ale tę mam już prawie ogarniętą. Jeszcze jedno pismo zaniosę w zębach i będę naciągała instytucję na współpracę. Poza tym sryliard konkursów, a jeszcze szefowa zespołu rzekła ostatnio, że wypada jakieś szkolne konkursy zorganizować. Fajnie, tylko dopiero co dwa szkolne zrobiłam w lutym...

Ta impreza na już to pogańskie powitanie wiosny + stanowisko z obserwatorium naukowo o równonocy. Wszystko już miałam rozgrzebane, kiedy się okazało, że tegoż dnia będą rekolekcje. No to się dzieci rozwiną religijnie dwukierunkowo... Ciekawe, co na to ksiądz...

Przygotowuję dwie drużyny Odysei Umysłu do finału ogólnopolskiego.

Kiedy dzisiaj wybiegłam ze szkoły w połowie ustaleń dotyczących planowanej na wrzesień dużej imprezy, bo mamy chwilowo jedno autko, a Małgo trza było zawieźć z domu na siatkówkę, to odebrałam smsa, że mam na już napisać artykuł do gazety.

O tym, że normalnie pracuję przy okazji, mam stos wypracowań do poprawy co weekend, nawet nie wspomnę.

Byle do Wielkanocy...

Edytowane przez Agduś

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie też bawi ta koincydencja.

Mam pytanie - czy nie macie przypadkiem ochoty na majówkę w Niepołomicach? Oferuję chatę w zamian za karmienie, pojenie, wpuszczanie i wypuszczanie zwierząt. Chcielibyśmy się wyrwać, ale ktoś musi zwierzyniec ogarnąć.

Pięknie, ciepło i... bez smogu! Z wrażenia nie wiedziałam, co zrobić. Niestety pragmatyzm wygrał i zamiast iść na długi spacer, posprzątałam kawałek chałupy. Okropne! Może jutro uda się wybrać dokądś, chociaż pewnie będziemy czekać na dzieci, które nie będą uprzejme wcześniej dać znać, o której wracają...

Dobrze rozumiesz - obie moje drużyny załapały się do Gdyni, co mnie zdziwiło i ucieszyło poniekąd. Druga strona medalu to w sumie 16 godzin w pociągu z grupą dzieci niezmiernie aktywnych. (16 - bo wracamy TLK, inne w nocy nie jeżdżą na tej trasie).

Spotkam się przy okazji z dzieckiem, które właśnie wtedy powinno wrócić z odprowadzania Daru do Antwerpii.

Kibicuj mi, żebym przeżyła tę imprezę i znalazła kogoś chętnego na majówkę u nas - może Cię wtedy napadniemy po drodze. Znaczy w maju.

Agduś, Vero płynęła Darem???? No bo odprowadzania???

Na majówkę odpadam. Sama mam psa i tatę... choć moim marzeniem byłoby zaszyć się gdzieś na 3-4 dni w zupełnym spokoju. mam 2 publikacje do napisania. Ale to nie da rady, nie da.... ech...

Popłyną w czwartek. Belgowie sobie pożyczają Dar, a sztudenty odprowadzają go do Antwerpii w ramach praktyki. Pod koniec kwietnia pojadą go odebrać i wrócą do Gdyni. No i właśnie chcielibyśmy zobaczyć, jak wchodzą i cumują, przywitać dziecko... Ino ktoś musi być tutaj...

Nie, myślę, że nie wpuszczą.

Weronika była już na trwającym ponad miesiąc rejsie Darem. Brali wtedy udział w regatach, odwiedzili Antwerpię i dotarli do Lizbony. Teraz to taki spacerek, ale miła odmiana w życiu studenckim.

Edytowane przez Agduś

• 2 weeks później...