Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kupujecie dom czy mieszkanie?

Ja na razie zamówiłam sobie czytnik eboków, wydatek mniejszy ale też się cieszę. W komplecie mam tam 700 książek! Ciekawe jakich... Uczta przede mną.

Mieszkanie.

Czytaki mamy w domu trzy. Pierwszy Weronika kupiła sobie lata temu, kiedy była w NY i skończyły jej się książki. Oczywiście mogła kupić w polskiej księgarni, ale musiała się liczyć z wagą bagażu. Drugi Małgo dostała jako nagrodę w konkursie literackim. Trzeci kupił sobie Andrzej. A ja wiem, że nie lubię. Znaczy jako erzac książki, kiedy nie mogę mieć prawdziwej np. w podróży, to się sprawdza, ale nadal wolę mieć w ręce papier.

Na razie nie na stałe, ale na zaś, zaś, zaś tak. Dlatego wybraliśmy mieszkanie z najładniejszym widokiem. Teraz ma tam mieszkać Weronika, a my z doskoku, jeśli nam fantazja przyjdzie, wpadniemy na weekend albo jakieś inne wolne. Później mamy zamiar zamieszkać gdzieś bliżej Gdyni we własnym domku na zadupiu, a do mieszkania wpadać, kiedy zatęsknimy za cywilizacją. A w końcu może na stałe.

Używane. Na nowe nas nie stać, poza tym nie było nowego z takim widokiem.

Oglądaliśmy kilka nowych, ale w cenie używanego, umeblowanego można mieć podobną powierzchnię gołego betonu bez drzwi wewnętrznych nawet. Wprawdzie jedno miało zabawny trójkątny balkon, ale widok na kontenery w porcie i ulicę wzdłuż niego. Faktem jest, że jeśli komuś nie zależy na widokach, to ta nowa inwestycja ma ładne mieszkania. Niestety w pakiecie z bachorkami, bo sami młodzi ludzie i wszędzie widać wózki oraz kolorowe rowerki w rozmiarze mini.

To ja zdecydowanie wolę używane, umeblowane, z widokiem i świętym spokojem w pakiecie. Do plaży prawie 4 km., ale są autobusy, ścieżka rowerowa albo spacer pomiędzy ogródkami działkowymi. Bliżej jest na bulwar, ale nie mierzyliśmy, jak daleko.

Edytowane przez Agduś

Ale ten widok to faktycznie na morze? To bardzo zazdroszczę. Co prawda Gdynia to nie pełne morze, ale zawsze woda :)

Jednym słowem powoli przesuwacie się w kierunku wylotu na Skandynawię ;)

Co do czytnika- to jest przymus. Nie mam już miejsca na książki, ledwie się z zawodowymi mieszczę. Przeszłam na ebooki.

Pewnie, że będzie po drodze.

Widok z okna pokoju i z balkonu przy dużym pokoju jest na Gdynię, te zalesione górki, port i jeśli się popatrzy w lewo, kawałek Zatoki. Z kuchni i trzeciego pokoju widać działki, kawałek Zatoki i Hel. Zresztą poszukajcie ulicy Turkusowej, to zobaczycie na mapie, co może być widać z ósmego piętra.