Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratulacje przekażę, oczywiście. Pewnie, że mnie duma rozpiera! Ale najbardziej cieszę się z radości Madzi.

Zdjęć nie ma, bo w tym samym czasie był pokaz karate, w którym brała udział Małgo i ja miałam aparat tu, w Niepołomkach (tańce były w Krakowie). Andrzej zamówił płytkę ze zdjęciami u mamy partnera Madzi, takoż zdjęcia będą.

Zdjęcia domu nie znalazłam, więc zrobiłam nowe. Nie chciało mi się włazić w trawska (kleszcze :evil: ), więc są dwa, bo mi się cały dom nie zmieścił w obiektywie.

http://images33.fotosik.pl/275/2f6ec980513925d5.jpg

http://images31.fotosik.pl/275/b2b7dcb29460fb12.jpg

I jeszcze pochwalę się irysami:

http://images31.fotosik.pl/275/14a8c4b3530b5e06.jpg

... i łubinami:

http://images32.fotosik.pl/274/c25389755a103c15.jpg

Poza tym ogródek wygląda tak sobie, bo przed planowaną rewolucją nie wysilam się na upiększanie go. Na razie zabrałam się za tworzenie ramki z kwiatków wokół warzywniaka za domem.

agus jak tak ladnie rosnie na glinie, to ja sie juz nie martwie :D

cudniascie wyglada ten kacik ....nic tylko sie polozyc i patrzec w chmury :D

podoba mi sie wasza podbitka

biala jest prawda?

bo u mnie na kompie wyglada na waniliowa

wszedzie podgladam biale podbitki i nadbitki , ale za wiele ich nie ma

jakiej farby uzywaliscie ?

Wygląda jak waniliowa, bo odbija się w niej żółty tynk. Deski malowaliśmy białym drewnochronem.

Nasze glińsko ma jedną zaletę - kiedy wszędzie susza u nas robi się brzydka skorupa na wierzchu, która zatrzymuje wilgoć pod ziemią. Nawet wczoraj, czyli przed nędznym dzisiejszym deszczykiem - pierwszym od dawna, podczas skopywania ziemi pod nowe nabytki pod suchą paskudną skorupą było wilgotno No ale wygląda to paskudnie, więc trzeba gęsto zasadzić kwiatki, żeby tego paskudztwa nie było widać..

Wygląda jak waniliowa, bo odbija się w niej żółty tynk. Deski malowaliśmy białym drewnochronem.

Nasze glińsko ma jedną zaletę - kiedy wszędzie susza u nas robi się brzydka skorupa na wierzchu, która zatrzymuje wilgoć pod ziemią. Nawet wczoraj, czyli przed nędznym dzisiejszym deszczykiem - pierwszym od dawna, podczas skopywania ziemi pod nowe nabytki pod suchą paskudną skorupą było wilgotno No ale wygląda to paskudnie, więc trzeba gęsto zasadzić kwiatki, żeby tego paskudztwa nie było widać..

moze posypywanie kora albo szyszkami poprawiloby z leksza wyglad grzadek :roll:

[moze posypywanie kora albo szyszkami poprawiloby z leksza wyglad grzadek :roll:

Mamy w planach większą rewolucję. Wiosną nie zdążyliśmy, więc poczekamy do jesieni. Trzeba ziemię doprowadzić do takiego stanu, żeby dało się ją zagrabić (teraz można podrapać po niej grabiami z odgłosem jakby się po betonie drapało). Chcemy ją wymieszać z piaskiem, trocinami i ziemią ogrodową lub popieczarkową. Glebogryzarką - co już zostało przedyskutowane.

Nie zdążyliśmy wiosną, bo najpierw było mokro i glina lepiła się do wszystkiego (buty można było w niej zostawić), a potem już kwiatki ruszyły.

A kora będzie, ale gdzie indziej - w kąciku iglakowym. Tam nie mam zamiaru walczyć z ziemią. Przykryję ją i z głowy, a iglaki niech sobie radzą.

I na widok domku wspomnienia mnie najszły... To pode temi drzwmiami z Emilką .... Ejjjjj ....

Co Ty robiłaś pode drzwiami z Emilką??? :o :o :o Ona jest niepełnoletnia!!!

Nie robiłam nic zdrożnego - głodnemu chleb na myśli :-? :wink: Zaciągałyśmy się świeżym powietrzem, gwoli formalności powiem :-? :D

I na widok domku wspomnienia mnie najszły... To pode temi drzwmiami z Emilką .... Ejjjjj ....

Co Ty robiłaś pode drzwiami z Emilką??? :o :o :o Ona jest niepełnoletnia!!!

Nie robiłam nic zdrożnego - głodnemu chleb na myśli :-? :wink: Zaciągałyśmy się świeżym powietrzem, gwoli formalności powiem :-? :D

A kto jest głodny???

A co do tego powietrza, to ja się zapytam Emi. Bo jakieś podejrzenia zasiałaś koleżanko.

A pytaj, pytaj!!!! I sobie podejrzewaj ile chcesz!!!! :wink:

Gwoli formalności również dodam, że właśnie przyszła zamówiona z okazji Waszej wizyty pościel :D Znaczy się, będziecie mieli pod czym spać - bo do dzisiaj było to dość problemowe :)