Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... jak w Kieleckiem na peronie! U nas tak było wczoraj.

Jak widać glina ma swoje głęboko ukryte zalety. Trawka jest zieloniutka i chrupiąca, co mogą poświadczyć prosiaki.

A swoją drogą, to czy Wy wiecie, ile takie prosiaki potrafią zeżreć??? No szok normalnie!!! Dwa buraki z botwinką, solidna garść trawy, wielka marchewa, miseczka suchego i... po godzinie witają mnie dzikim kwikiem, kiedy wchodzę do pokoju Madzi - drą się "daj jeść!"

No pewnie, że zrób zdjęcia i pokaż, ino szybciutko. :D

No właśnie, ma glina swoje wady, ale ma i zalety. :roll:

Pamiętaj, że jakbyś podlewała, to rzadziej, ale za to długo i namiętnie, żeby przesiąkło. :D

Chyba potrafię sobie to wyobrazić, bo na drugiej części kursu instruktorskiego zaprzęgnęli nas do roboty w podobnym kieracie. Myśmy płacili za możliwość popracowania! To się nazywało, że mamy praktyki instruktorskie! Oprowadzanki, powożenie wozami i bryczkami (konie tak znały swoje kółeczka, że właściwie nie treba było lejc trzymać) itp. Jak widisz, masz lepiej - Tobie płacą, a nie każą płacić za pracę!

Fakt, mam lepiej, bo płacą :D Ale mnie to straszliwie nudzi, naprawdę!! Poza tym, może i jestem chaotyczna i mam sto pomysłów na milisekundę, ale w pracy potrafię się świetnie zorganizować i wręcz wysoce sobie cenię taką organizację, w której każdy wie, co robić. A tam jest po prostu chaos!! To nie dla mnie, albo po prostu tak juz przesiąkłam myślą pracy na własny rachunek, że nie umiem zdzierżyć innej opcji :D