Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Agi i Robert

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odnośnie kredytu. My również musieliśmy posiłkować się kredytem.

Załatwianie formalnośni krdytowych, to "droga przez męki" na początku w bankach wszyscy mówią, że szybko, że tanio,

ale niestety tak nie jest.

Jeśli chodzi o bank PKO BP, to osobiście odradzam.

Właśnie spłaciłem w całości stary kredyt, żeby otrzymać nowy w innym (Nordea).

Od 3 tygodni nie mogę sie doprosić o zwolnienie z zobowiązań, czyli wszystkich dokmentów, które pozwolą mi wykreślić ich bank z hipoteki.

Poza tym mają najgorszą ofertę na rynku, no i bodajże nie udzielają kredytów we frankach.

Obecnie polecam, po wielu godzinach rozmów banki:

BGŻ, Fortis, Kredytbank, Mbank, Nordea.

Hej hej ;)

Zobaczylam Was na mapce i mam pytanie

- jak daleko jestescie od Miedzyrzecza? :wink: :D

Bo ja tam ostatnio bywam w ramach "relaksu" i "ladowania baterii " - mam przyjaciół ktorzy tam mieszkaja i mnie nieszczesnicy goszcza (ostatnio czesto :oops: :lol: ) - zakochalam sie w tamtejszych okolicach :wink: :D i potwierdzam ze slicznie tam jest :wink:

Dawno nic nie pisaliscie w dzienniku, napiszcie jak tam sprawy kredytowe. Bardzo Wam kibicuje w wybudowaniu jeszcze w tym roku, bo jezeli Wam sie uda to ja jezeli zaczne w tym roku jesienia to do jesieni przyszlego roku tymbardziej zdaze (pocieszam sie! :D Ladny jest Wasz domek, piszcie i wstawiajcie zdjecia z etapow budowy. Pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Hejka!

Nie widzę u was izolacji pionowej ścian fundamentowych. Zapytajcie firmę budowlaną czy zasmarowali np. Dysperbitem wewnątrz ściany fundamentowe i dlaczego nie dali ocieplenie od zewnątrz. Izolacja powinna sięgać do samego szczytu ścian fundamentowych. Na moje oko, nie widać żeby zagęścili piach wewnątzr fundamentów, brakuje równierz przepustów pod kanalizację.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

No widać, że ostro Wasza ekipa wzięła się do pracy, domek rośnie jak grzyby po deszczu! :o

My codziennie z niecierpliwością przeglądamy Wasz dziennik, ale sami narazie nie mamy się czym pochwalić, dopiero dostaliśmy pozwolenie na budowę. Mamy już umówioną ekipę- również Pana GRZESIA :D i obecnie jesteśmy na etapie zakupu materiałów budowllanych- tych "najgrubszych" w związku z tym mamy do Was prośbę, podajcie Wasz nr gg albo telefonu żebyśmy mogli być w kontakcie co do cen czy np. ilości materiałów. U nas narazie szalunki wykonane i jutro zalewamy ławy. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na porotherm.

Aha jeszcze jedno tak na marginesie- nasza działeczka i okolica do złudzenia przypomina Waszą(ale nie potrafię wklejać tu zdjęć) i też wzięliśmy kredyt w PKO. :lol:

Nasz nr gg: 3426426