Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Agi i Robert

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Witamy. Miesiąc temu wpadliśmy na Wasz dziennik, bo tak się składa, ze rok temu spośród setek projektów wybraliśmy SASZĘ.Jak na razie odpowiada nam pod każdym względem.Przeglądamy go, planujemy, tworzymy różne wizje odnośnie wyglądu.I jak na razie to wszystko, bo po prostu szukamy działkę.Niemniej jednak cieszy nas to, że ktoś już wybrał ten dom i już go kończy, bo fajnie popatrzeć na prawdziwe ściany.Na tym etapie zyczymy Wam powodzenia, natomiast gdy u nas coś ruszy, to myślę, że będziemy mogli wymienić się doświadczeniami.

• 4 weeks później...

Witam wieklkich nieobecnych!

Ciesze sie, ze w koncu sie odezwaliscie, bo juz myslalam, ze cos sie wydarzylo i nie budujecie wymarzonego domku. Domek slicznie rosnie, do wiosny juz na pewno bedziecie mieszkac. Po tak dlugiej przerwie w dzienniku mam nadzieje, ze teraz bedziecie regularnie go uzupelniac, pozdrawiam.

• 2 weeks później...
Witam!Niedawno natrafiłam na Wasz dziennik. jest bardzo fajny i ładny macie projekt domu. Budowa też idzie bardzo dobrze. Ja takze przymierzam sie z moim chłopakiem z budową. Planujemy rozpocząć w czerwcu 2007. Czy moglibyście przesłać Wasz kosztorys, chciałąbym sie zapoznać z cenami. Chcoaiż to i tak nie będzie adekwantne, bo ceny w tym roku warjują, ale przynajmnioej bedę miaął porównania. Pozdrawiam i życze sukcesów na budowie. Mój mail to [email protected]

• 1 month później...
Witamy. Dzis natrafilismy na Wasz dziennik. Jestesmy wlasnie na etapie wybierania projektu i z setek powoli przymierzamy sie równiez do Saszy. Troche straszą te sumy i czy ten dom nie bedzie za wielki ......no ale powoli moze i nam się uda . Korzystając z waszego doświadczenia chcielibysmy sie dowiedziec czy kuchnia niecale 10 m nie bedzie za malutka , jak to wyglada juz z perspektywy wizualnej? W naszych planach jest także zmiana tzn przesuniebie łazienki w miejsce pokoju obok kotlowni( chodzi o dostep do okna), a w miejsce lazienki garderoba ( oczywsicie po korektach ścian. Zmniejszenie garażu u nas raczej nie wchodzi w grę ponieważ chcemy uzywać paliw stałych i w ramach wiekszego garażu tam przechowywać opał.Zamierzamy także adaptowac poddasze w dalszej przyszłosci. Może potraficie nam doradzic czy takie rozwiązania bedą korzystne. Z gory dziekujemy na zrozumienie, ale to pierwsze kroki więc jest duzo znaków zapytania. pozdrawiamy. Nasz adres e-mail: [email protected]

• 2 weeks później...

Witajcie!

Właśnie jestem po przeczytaniu i obejrzeniu fotek z Waszego dziennika.

Bardzo ładny domek, nieżle sobie z tym wszystkim poradziliście.

Ja swoją budowę zaczynam już niebawem, a dokładnie mury, bo fundamenty zrobiliśmy w zeszłym roku. Tak jak Wy będziemy budować z Ytonga i tu pojawia się moje pytanie do Was. Mianowicie, jak łączyliście ścianki działowe z zewnętrznymi, tzn. czy w pionie, tak jak pokazują wszystkie broszury Ytonga? Mój murarz chce wpuszczać te bloczli ze ścianki działowej w tą zewnętrzną (tak jak łączy się standardowe pustaki), czy to nie bedzie niepotrzebna strata materiału??? A i podstawowa rzecz: będziecie ocieplać swój domek? Mój fachowiec znów twierdzi, że trzeba ocieplić bo inaczej będzie duża utrata ciepła. Po lekturze mamy materiałów na temat Ytonga wiem, że nie trzeba takich domów ocieplać, ale zawsze warto zapytać.

Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia w dalszej pracy jakże owocnej w skutkach :-)))

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam !

Mam też kupiony projekt z dom na 5

http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=21&more=odbicie&nazwa_projektu=PORANEK&autor=Paweł%20Piątka

Przeczytałam w Waszym dzienniku, że robiliście wizualizacje waszej Saszy. Mam pytanie czy na zamówienie oni to robią i jeśli można wiedzieć ile to kosztuje ?