Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Agi i Robert

Recommended Posts

Hej !

Dopiero dzisiaj natrafiłam na Twój dziennik , i muszę przyznać że mi zaimponowałes.Fajnie że jeśli chodzi o budowanie ,o pragnienie własnego domku to jesteś takim samym ŚWIREM :D jak ja.Niestety dla mnie budowa domu narazie jest w strefie marzeń,ale tak jak Ty napoczątku,przeglądam wszystko co związane z budową domu.Zachorowałm,dla mnie własny dom to OBSESJA-która z każdym dniem sie nasila :D :lol: .Niestety na przeszkodzie budowy staje kasa-w dodatku ceny materiałów budow. szalejąi normalnie załamać się można.Zazdroszczę Ci u Ciebie już końcówka .Cieszę się że Ci się udało, wielkie brawa za determinację.Domek masz piekny,o wiele bardziej mi się podoba od tego pierwszego projektu.No i te płytki z kamienia są super ,też takie chcę mieć.Jeśli będziemy budować to też z ytonga(myślę o odm. 40)

Zyczę powodzenia w wykończaniu Waszego gniazka :) -podobno to najprzyjemniejszy etap budowy.

...acha tego lasu z taką iloscią grzybów też Ci ogromnie zazdroszcze :p :p (ale ze mnie zazdrosnica)

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DZIĘKUJĘ ! !

Naprawdę bardzo dziękuję za słowa pocieszenia.Niestety mamy duzo gorszą sytuacje -tylko mąż pracuje ,ja jestem na wychowawczym ,mamy dwoje dzieci (5lat i 2lata) nie mamy zdolnosci kredytowej,nie chce się użalac ale nie wygląda to wesoło .Jedynie gdyby mąż wyjechał do pracy za granicę to istniała by jakas szansa.Dzięki jednak tym forum ,moje nadzieje wzrosły :) .Czytam dzienniki i razem z Wami budującymi przeżywam radości i smutki towarzeszące budowaniu.Mam swój ulubiony projekt domu ,który wisi na ścianie naszego pokoju (mieszkamy razem z rodzicami ,mamy tylko jeden pokój) i często się w niego wpatruję :) :) .

Mam jednak wielką nadzieję że i dla nas zaswieci swiatełko w tunelu,i spełni się to NAJWIĘKSZE MARZENIE !-bo jeśli nie to chyba wyląduje w wariatkowie :D

Jeszcze raz dziekuje za słowa otuchy ,dzięki nim ma wiara rosnie.

Też bardzo lubie zbierać grzyby,choć nie jestem zadobrym zbieraczem :lol: ,zresztą u nas nie ma ich tak bardzo dużo,my jezdzimy na kubalonkę (beskidy,Wisła ).

Serdecznie pozdrawiam

• 1 month później...

Witam

Przeczytałam cały Wasz dziennik budowy i bardzo sie mi podoba, jestem pęlna podziwu dla Was. Ja jestem na etapie budowy fundamentów, i mam tutaj takie pytanko. Pisałeś, ze jako zasypke do ławic zastosowaliście piasek. Czy po zasypaniu ubijaliście ten piasek zagęszczarką, czy od razu wylewaliście wylewkę. Ja ławicę zasypałam na spodzie ziemią z kamieniami a górę zwirem. Moj majster i kierownik budowy uważają nie nie trzeba ubijać tej zasypki, ale wciąz słyszę od znajomych i rodziny komentarze, ze kiedyś wylewka mi wpaśc do srodka, jeśli nie ubiję, Jak to było w Waszym przypadku?

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

• 1 month później...

No witam wielkich nieobecnych :p !

Widze, ze u Was juz prawie koniec, to prawie tak jak u nas :roll: . Teraz juz przy koncowce postepow prac prawie nie widac. My tez zalozylismy sobie wprowadzic sie przed wakacjami tago roku ale niestety nie wyszlo.

Teraz na pytanie kiedy sie wprowadzamy odpowiadam, ze w tym roku bez podawania konkretnego terminu. Chcialabym zdazyc do konca listopada, bo w grudniu to mi sie nie usmiecha (wprowadzalam sie juz raz tydzien przed swietami na hura i nikomu nie polecam).

Bardzo ladne macie plytki w salonie i kuchni i zywe kolorki w pokojach. Teraz juz przy wykonczeniowce mysle, ze czesciej bedziecie zagladac do swojego dzienniki. Pozdrawiam, Magda.

Bardzo się cieszę, że nareszcie coś nowego w Waszym dzienniku. Nawet nie wiecie jak wam zazdrościmy tego etapu prac... Mimo, że jak piszesz coś tam was powstrzymało i nie możecie jeszcze zamieszkać - pociesz się myślą, że już bliżej niż dalej. My jesteśmy dopiero na początku tej drogi :cry:

Płytki są super - moje ulubione barwy.

• 2 months później...
No wreszcie coś drgnęło w waszym dzienniku. Mam nadzieję że jeszcze w tym roku święta spędzicie w Waszym domku, a wszystko na to wskazuje. Życzę Wam tego z całego serduszka. Płytki w łazience wyszły rewelacyjnie. A te obok kominka są naprawdę super - tzn efekt jest super. Jeśli zostały wam tylko panele to jest to naprawdę niewiele - tydzień roboty jak nie krócej. Kiedy zamierzacie się wprowadzić?

Hej!

Jak miło zobaczyc Wasz domek w kolorkach,powoli zbliżacie się do mety.Wprowadzka tuż tuz :D Taki kamień też chce mieć w swoim salonie ,narazie jest w marzeniach :D .Życze powodzenia ,zdrówka .......Święta to juz w nomym domku co?

...to musi być cudowne uczucie ..nareszcie w wymarzonym gniazdku :)

• 1 month później...

Witam serdecznie

I bardzo zazdroszcze etapu do którego doszliscie...

Budujemy domek w Nekli (prawie po sasiedzku i chciałabym zpaytać o kilka rzeczy.

1. co to za klinkier (superancki) - kolor i dgzie ko kupiliscie? O cenę nie pytam, bo pewnie i tak niaktualna

2. Jaki kolor dokładnie ma bejca na podbitke, i co to za producent?

3. Namiar na cieśle, akurat odpowiadałby mi fachowiec z towarem.

4. tez mamy terive i w projekcie sciany działowe z nidy . Chcemy silke, jak to wyszło u Was?

Trochę mi wstyd, ze tak zawracam głowe, bo pewnie cześć tych informacji jest gdzieś w komentarzach, ale naprawdę nie bardzo mam czas na wertowanie. Za to dziennik przeczytałam od dechy do dechy i jest super

Pozdrawiam

Ania